İdil ve Sur'dan son haberler bölgede neler oluyor?

İdil ve Sur'dan son haberler bölgede neler oluyor?

ŞIRNAK İdil ve Diyarbakır Sur'da son durum ne? Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği son bilgilere göre, bölgede bugüne kadar 243 terörist etkisiz hale getirildi. İşte İdil ve Sur'dan son haberler...

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini; Şırnak'ın İdil İlçesi'nde ise devam eden operasyonda 10 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay'ın açıklamasında Diyarbakır ve Şırnak'ta yürütülen operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Sur'da 223 ve İdil'de 20 olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR, ŞIRNAK VE HAKKARİ'DE SON DURUM

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümündeki 21 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

Diyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 223'tür.), bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 adet fişeği ve bir adet el bombası ele geçirilmiştir.

Şırnak / İdil'de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'dir.), üç el telsizi, bir adet tabanca ele geçirilmiş, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 38'dir.)

Şırnak / Cizre'de devam eden arama faaliyetleri esnasında; üç ayrı evde, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen beş bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi (erkek) bulunmuş, 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 70 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1.964 adet fişeği, bir adet M-16 piyade tüfeği ve iki şarjörü, 56 adet fişeği, bir adet MP-5 makineli tabanca, bir şarjörü ve 21 adet fişeği, bir adet tabanca, üç adet el yapımı patlayıcı, altı adet el bombası, iki adet dürbün, 13 adet hücum yeleği, üç adet el telsizi ele geçirilmiştir. (20-21 Şubat 2016)

Hakkâri'de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki şahıs yakalanmıştır.

Şanlıurfa'da, bir adet Zagros keskin nişancı silahı, bir adet bomba atar (40 mm, Rus menşeli), 44 adet bomba atar mermisi, 67 adet el bombası, 66 adet el bombası fünyesi, altı adet RPG-7 R/A mühimmatı, 50 adet R/A sevk fişeği ve 700 adet elektrikli fünye ele geçirilmiştir.

İDİL VE SUR'DAN ŞEHİT HABERİ

Dün bölücü terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Diyarbakır Sur'da 2, Şırnak İdil'de ise 1 asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"21 Şubat 2016 Pazar günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.46’da şehit olmuştur. Ayrıca 21 Şubat 2016 Pazar günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ikisi ağır olmak üzere üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımız kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 12.55’te şehit olmuşlardır. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine devam edilmektedir."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen uzman çavuş Mustafa Can Kalfe'den sonra, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan askerlerin de uzman çavuşlar Konyalı Coşkun Karabulut ile Muşlu Serdar Akın olduğu açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum