İhraç edilen üst düzey FETÖ bürokratları

İhraç edilen üst düzey FETÖ bürokratları

1 Eylül'den bu yana ihraç edilen kamu personeli arasında merkez valileri, eski müsteşarlar ve çok sayıda Genel müdür yer alıyor

Edip Üzen/ memurlar.net

15 Temmuz'un yıl dönümü yaklaşıyor.

FETÖ'nün bürokrasideki üst düzey personeli 1 Eylül'den bu yana kamudan ihraç ediliyor.

HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLEN REKTÖRLER

İhraç edilenler arasında Rektörler, Valiler ve Genel Müdürler yer alıyor.

Örneğin Bitlis eski Valisi Veysel Yurdakul, eski Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Eski Bursa Valisi Şehabettin Harput, eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ihraç edilmenin yanı sıra adli olarak da yargılanıyor.

HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLEN REKTÖRLER

Yine çok sayıda rektör ve yardımcısı hakkında yürütülen soruşturmalar bulunuyor. Örneğin Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü İsrafil Kurtcephe, eski Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaaslan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik hakkında yürütülen adli soruşturmalar bulunuyor.

İHRAÇ EDİLEN MÜSTEŞAR VE GENEL MÜDÜRLER

İhraç edilen önemli üst düzey bürokratlar arasında SGK dikkat çekiyor. Bir dönem SGK Başkanlığı ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Fatih Acar önce gözaltına alındı sonra tutuklandı.

Yine Fatih Acar'ın danışmanlığını yürüten ve FETÖ'nün etkin olduğu zaman diliminde Genel Müdürlük görevini yapanCüneyt Olgaç, 1 Eylül tarihli ilk KHK'da ihraç edilmişti. Olgaç, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında, FETÖ'cülerin kızağa çekildiği Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Kurulu'na çekilen 450 üst düzey isimden birisiydi.

Aile Bakanlığı eski Müsteşarı ve daha sonra Düzce Valiliği yapan Ahmet Zahteroğlu da KHK ile ihraç edilenler arasında...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.