İlahiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik şoku

İlahiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik şoku

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 nolu kararı, hangi öğretmenlik branşına hangi bölüm mezunlarının başvurabileceğini düzenlemektedir.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 nolu kararı, hangi öğretmenlik branşına hangi bölüm mezunlarının başvurabileceğini düzenlemektedir.

9 nolu kararın 7/2 bendine göre; Türkçe, Sosyal Bilgiler, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji alan öğretmenliklerine kaynak teşkil eden programlardan mezun olanlarla, ihtiyacın karşılanamaması durumunda Türkçe alanına Türk Dili ve Edebiyatı; Sosyal Bilgiler alanına Tarih ve Coğrafya; İlköğretim Matematik alanına Matematik; Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji alanına Fizik, Kimya ve Biyoloji alan öğretmenliklerine kaynak teşkil eden programlardan da mezun olanların ataması yapılabilir.

Din Kültürü öğretmenliği için 7/2'de yer alan türde bir düzenleme yapılmamıştır.

9 nolu Talim ve Terbiye Kurulu Kararının ekinde yer alan cetvel gereğince de Din Kültürü öğretmenliğine 7 bölüm mezunları atanabilmektedir. O bölümler şu şekildedir:

1. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
2. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
3. İlahiyat Fakültesi (*)
4. İlahiyat Bilimleri Fakültesi (*)
5. Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi (*)
6. Dini İlimler Fakültesi (*)
7. İslami İlimler Fakültesi (*)

Din Kültürü öğretmenliğine atamalarda; bu sayılan bölümler arasında, yukarıda yer verilen 7/2 bendinde yer aldığı gibi bir öncelik sıralaması yer almamaktadır.

Ancak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunu bir aday tarafından 2014 yılı Eylül ayı atamalarının iptali için açılan davada, Danıştay 12. Dairesi din kültürü öğretmeni alımlarına ilahiyat fakültesi mezunlarının 2. öncelikli olarak atanması gerektiği yönünde karar vermiştir. MEB bu karara itiraz etmiş ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bu itirazı da geçtiğimiz hafta reddetmiştir.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Danıştay açık olarak ilahiyat fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alanına 2. öncelikli olarak başvurması gerektiğine karar vermiştir.

Bu karar gereğince, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 nolu kararını değiştirmesi gerekecektir.

kaynak: memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.