İmei Sorgulama BTK, KVK, Telpa İmei Nasıl Öğrenilir?

İmei Sorgulama BTK, KVK, Telpa İmei Nasıl Öğrenilir?

İmei sorgulama yaparak telefonunuz için belirlenmiş güvenlik numarasını öğrenebilir ve telefonunuzun orijinal olup olmadığı hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

 

İmei sorgulama yaparak telefonunuz için belirlenmiş güvenlik numarasını öğrenebilir ve telefonunuzun orijinal olup olmadığı hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. Günümüzde bütün telefon markaları günümüz teknolojik gelişmelerine ayak uydurarak müşterileri için cazip özelliklerle telefondan öte bilgisayar özelliği görebilecek ürünler ortaya çıkarmaktadır.  Bu ürünlerin telefon özelliklerine sahip olmasının yanında profesyonel fotoğraf makinaları gibi fotoğraf çekmesi, kamera kayıtları yapması, operatörler dışında iletişim imkanı sunması, televizyon görevi görmesi, konum belirleme, navigasyon ve daha sayabileceğimiz onlarca özelliğinin olması telefonların hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir. Tüm bu özelliklerin yanında sağlamlık, kalite, dayanıklılık, garanti ve belki de en önemlisi güvenlik uygulamalarının da üst düzeyde olması büyük önem taşımaktadır.

İmei, telefon markalarının her biri için ortak bir güvenlik uygulamasıdır. Telefon markaları ( apple, Samsung, Sony, Nakia, General Mobil.. ) üretimini gerçekleştirdikleri her bir telefonun orijinal ürün olduğunu tespit etme amacı ile imei numarası vermektedir. Bu numaralar o telefonun kullanım süresi boyunca, yani tedavülden kalkana kadar geçerli olan bir işlem bildirimidir. Kaçak telefon satışlarında imei numarasının olmamasından ötürü çoğu kişi mağdur olmaktadır. Bu anlamda telefonunuzun imei nosunun orijinal olup olmadığını tespit edebilmek için İmei sorgulama yaparak bu konuda ayrıntılı bir bilgi elde edebilirsiniz.

2016 İMEİ SORGULAMA İÇİN TIKLA

İngilizcesi  International Mobile Equipment Identity olan imei numaraları belirttiğimiz gibi firmanın üretim aşamasında telefonun hafızasına yüklenen bir numaradır. Bu numara sadece internet üzerinden öğrenilmektedir. BTK imei sorgulama ve KVK imei sorgulama mekanizmalarını kullanarak telefonunuzun imei numarası hakkında bilgi elde edebilirsiniz. Son dönemlerde baktığımız zaman birçok vatandaşımız telefon alırken belli bir süre sonra telefonunun kitlendiğinden ve kullanıma kapandığından şikayet etmektedir. Bunun nedeni doğal olarak belirttiğimiz gibi orjinal markalı ürün olmamasından kaynaklanan bir olumsuzluktur. İmei numraları olmasaydı bir telefonun gerçek marka üretimi olup olmadığını anlamak geröekten de çok zordur. Hele günümüzdeki teknolojiler ile birlikte bir ürünün imitasyon diy tabir edilen sahtelerini üretmek hiç de zor olmayacaktır.

Telefon alırken garantili olmasına sorunsuz bir şekilde kullanılmasıni ve belli bir süre sonra kitlenmemesini istiyorsanız alacağınız ürünün imei sorgulamasını muhakkak yapınız. Bunun yanında almış olduğunuz ürün ile ilgili fatura isteyerek sonraki süreçte yaşanabilecek sıkıntılardan ötürü dava açma hakkınızı da saklı tutunuz. Telefon markalarının yetkili servisi görevini gören TELPA, KVK ve GENPA gibi işletmeler telefonlarınızın gerçek mi veya imitasyon mu tespitini gerçekleştirmek için ımeı sorgulama işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlamaktadır. Bu konuda sizlere önerimiz eğer uzun ömürli bir telefon kullanımı istiyorsanız ve telefonunuzun kapanmasını istemiyorsanız kesinlikle imei sorgulama yapın.