İnanmayanlar artık daha iyi anlayacak

İnanmayanlar artık daha iyi anlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu olay, Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG'nin Türkiye'deki PKK ile bağlantısının ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde, inandıramadığımız dostlarımızın, daha iyi anlamalarına vesile olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da gerçekleşen hain saldırının ardından dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan, Karargâh ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada terör saldırısında şehit olan 20'si rütbeli 28 vatandaşa Allah'tan rahmet, hastanede tedavi gören 28 yaralıya şifa dileğinde bulundu. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

ULUSLARARASI TERÖR: 
Türkiye'de son dönemde terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermekte. Fakat işin kökenine indiğimizde, bu işin ulusal olmaktan öte ulusal ve uluslararası bir terör boyutuna ulaştığını görüyoruz. Gerek PKK gerekse PYD'nin başında olanlar saldırının kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorsa da İçişleri Bakanlığı'nın ve istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgilerle, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyette. 

DOSTLARIMIZ ANLAYACAK: 
Artık zincir sökülmeye başlamıştır. 14 kişi gözaltında alındı. Bunun gerisi gelecektir. Çünkü bu işin uzantılarının içerde ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir. Bu olay uluslararası camiada, bugüne kadar Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG'nin Türkiye'deki PKK ile bağlantısının ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde, inandıramadığımız dostlarımızın, herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına vesile olacaktır. Biz belgelerle, bilgilerle bunları kendilerine hep ulaştırdık, hep bunları kendilerine söyledik. Ama bizim söylediklerimiz ne yazık ki biz de kaldı. Biz yine söylemeye devam edeceğiz. Sorumluluk mevkisinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilir. Ama dünyadaki halklar inanıyorum ki bizim bu haklı iddialarımızı, belgelerimizi kabul edecek ve tarih önünde de diğerlerini de hesaba çekecekler. 

MAHZUNUZ: 
Şu anda milletçe üzüntümüz büyük. Milletçe mahzunuz. 4 ay kadar önce Ankara'da istasyon önünde olan saldırıdan sonra böyle bir olayın olması bizleri gerçekten üzmüştür. 

LİDERLERDEN TAZİYE TELEFONU
Almanya Şansölyesi Angela Merkel dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, bombalı saldırıyı kınadı. Merkel, Erdoğan'a terörle mücadelede Türkiye'nin yanında yer aldıklarını, Türk halkının acılarını paylaştığını söyledi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de telefonda görüştü. Hollande, Türk halkının acılarını paylaştıklarını, terörün her türüne karşı olmanın önemini vurguladığı belirtildi. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve veliaht prensleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise taziye mesajında, "Türkiye'nin yanındayız" dedi.

YARALILARI ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri GATA'da ziyaret etti. GATA'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından karşılanan Erdoğan, yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulunup durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılarla sohbet eden Erdoğan'a Orgeneral Hulusi Akar ve Müezzinoğlu da eşlik ettik.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.