İşçileri ve sivilleri katleden terör örgütü PKK'yı lanetliyoruz

İşçileri ve sivilleri katleden terör örgütü PKK'yı lanetliyoruz

Aralarında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yazar, akademisyen, hukukçu ve gazeteci, terör örgütü PKK’nın işçileri ve sivil vatandaşları öldürmesini sert dille kınadı.

Aralarında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yazar, akademisyen, hukukçu ve gazeteci, terör örgütü PKK’nın işçileri ve sivil vatandaşları öldürmesini sert dille kınadı.

Terörle mücadeleye “halk sağlığı sorunu” diyerek PKK’nın cinayetlerini görmezden gelen sendika ve meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve insan hakları örgütlerinin PKK’yı kınamaya davet edildiği ortak bildiride, “Bu cinayetleri kınamayanların suça ortak olduklarını buradan ilan ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile ilgili her konuda yorum yapan ve çeşitli vesilelerle haksız şekilde ülkemize tepki gösteren uluslararası sendikal örgütlerin, AB kurumlarının, ülkemizdeki elçiliklerin ve insan hakları örgütlerinin bu katliamları görmezden gelmelerini de kınıyoruz. Daha önce PKK’nın katliamlarına sessiz kalan, demokrasi ve insan haklarını savunduğunu iddia eden sendikaları, baroları, meslek örgütlerini, siyasi partileri, akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları, oyuncuları, insan hakları örgütlerini de PKK’nın katliamlarına karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“İnsan hayatına kasteden terörün bir an önce durmasını istiyoruz. Terör örgütü PKK’nın emekçi ve sivil katliamlarını lanetliyoruz. İnsan hayatı kurtarmaya odaklanıldığı böyle bir dönemde cinayet şebekesi olan terör örgütü PKK’nın katliamlarına tüm kesimleri ses çıkarmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz” denilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Tüm dünya Kovid-19 nedeniyle insan hayatı kurtarma mücadelesi verirken, insan öldürmeye programlanmış terör örgütü PKK kanlı yüzünü göstermeye devam ediyor. Tüm dünyada ve ülkemizde toplumsal kesimler dayanışma göstererek insan hayatı kurtarmak ve insan hayatı kurtarmaya çalışan sağlık çalışanlarına destek olmak için çabalarken, terör örgütü PKK, emekçi ve sivil katliamlarını sürdürmektedir.

3 Nisan 2020 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde inşaatta çalışan sivillere PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 27 yaşındaki Mazlum Gözenoğlu katledilmişti. 8 Nisan 2020 tarihinde ise Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik terör örgütü PKK’lı teröristlerce saldırı düzenlendi. İlçeye bağlı Güleç Mahallesi kırsalında orman işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 işçi şehit oldu.

Terör örgütü PKK, bölgede öğretmenleri, sivil siyasetçileri, güvenlik güçlerini, şantiyelerde çalışan işçileri, hayvanlarını otlatmaya götüren vatandaşları ve kendi gibi düşünmeyen her kesimi hedef almaktadır. PKK, kamu veya özel sektör çalışanlarını tehdit ederek, kaçırarak ve katlederek çalışanların temel haklarını ortadan kaldırmaktadır.

Dayanışmanın en fazla olması gereken bu dönemde bile birtakım fırsatçıların türemesine şaşırmıyoruz. Etnik kimlik üzerinden ırkçılık yapan sözde milletvekilleri ve siyasetçiler gördük. Sokak sokak gezerek megafonla ortalığa fitne saçan sözde vekiller özde örgütçüler ortaya çıktı. Bu dönemde fırsatçılık yaparak millete korku salmaya çalışan ve devlet kapasitesini zaafa uğramış olarak göstermeye çalışanları gördük. Türkiye daha önce buna benzer çok sayıda saldırıyı bertaraf ettiği gibi bununla da mücadele etme azmine ve kararlılığına sahiptir.

Biz aşağıda imzası olanlar; terörle mücadeleye ‘halk sağlığı sorunu’ diyerek PKK’nın cinayetlerini görmezden gelen sendika ve meslek örgütlerini, siyasi partileri ve insan hakları örgütlerini PKK’yı kınamaya davet ediyoruz. Bu cinayetleri kınamayanların suça ortak olduklarını buradan ilan ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile ilgili her konuda yorum yapan ve çeşitli vesilelerle haksız şekilde ülkemize tepki gösteren uluslararası sendikal örgütlerin, AB kurumlarının, ülkemizdeki elçiliklerin ve insan hakları örgütlerinin bu katliamları görmezden gelmelerini de kınıyoruz.

Daha önce PKK’nın katliamlarına sessiz kalan, demokrasi ve insan haklarını savunduğunu iddia eden sendikaları, baroları, meslek örgütlerini, siyasi partileri, akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları, oyuncuları, insan hakları örgütlerini de PKK’nın katliamlarına karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz.

İnsan hayatına kasteden terörün bir an önce durmasını istiyoruz. Terör örgütü PKK’nın emekçi ve sivil katliamlarını lanetliyoruz. İnsan hayatı kurtarmaya odaklanıldığı böyle bir dönemde cinayet şebekesi olan terör örgütü PKK’nın katliamlarına tüm kesimleri ses çıkarmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.