İsmail Koncuk'tan Memur-Sen'e Destek: İlk Defa...

İsmail Koncuk'tan Memur-Sen'e Destek: İlk Defa...

Kamu-Sen eski Genel Başkanı İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk, toplu Sözleşme sürecinde Yetkili Sendika Memur-Sen'in tavrını değerlendirdi.

Hükümetin teklifi ardından yapılan pazarlıkla gelinen noktayı yeterli görmeyen Memur-Sen'in toplu sözleşmeyi imzalamamasının doğru bir adım olduğunu söyleyen Koncuk,  "Oranın ne olacağı için değil, bir sendikal tavır bakımından önemli görüyorum." ifadeleriyle Memur-Sen'in kararını destekledi.

Koncuk'un kişisel sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TİS’de uzlaşma sağlanamadı. Hükümet teklifi 2020 için 4+4’e, 2021 için 3+3’e çıkarmıştı. Yetkili sendika ilk defa doğru bir adım attı.Oranın ne olacağı için değil, bir sendikal tavır bakımından önemli görüyorum. 2017’de aynı sendika 0,5 puanlık artışa, bir de överek, imza atmıştı.

Şimdi çoğunluğu AKP tarafından tespit edilmiş Hakem Kuruluna gidilecek. Karar ne olursa olsun, sendikal ahlak bakımından yapılan doğrudur. Aslında şu an geldiğimiz yer, sarı sendikacılık anlayışının bize dayattığı yerdir. Biraz ahlak, biraz duruş bazı arızaları düzeltebilir.

Hakem kurulu aşamasında tüm sendikaların gündem yaratmak, memur ve emeklinin de bir baskı unsuru olduğunu göstermek için el ele büyük mitingler yapması gerekir. Hadi, nefisleri bir kere olsun, aşın. 5 milyon insan yanınızda. Şeref ve sorumluluk koltuktan üstündür. Bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.