İsmail Koncuk'tan Taşerona Kadro Tepkisi

İsmail Koncuk'tan Taşerona Kadro Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, taşeron sistemi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, taşeron sistemi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeden hareketle taşeron sisteminin son yıllarda nasıl artış gösterdiğini örneklerle anlatan Genel Başkan Koncuk, "Taşeron problemi AKP iktidarı ile adeta hortlamıştır demek yanlış değildir" dedi.

"Gençlerimizin sömürülmesine ne zamana kadar katlanacağız?" diye soran Genel Başkan Koncuk, "Dün dündür." mantığı ile siyaset yapılamaz.Her şey artık kayıtlı, biri de çıkar sizlere hatırlatır" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Sarıeroğlu, “Taşeron konusu AK Parti dönemlerinde ortaya çıkmış bir konu değildir. Taşeron konusu geçmişten beri Türkiye’de uygulanan bir çalışma şeklidir." demiş.

Doğru ancak eksiktir.Şöyle ki, 2002 yılında kamuda taşeron çalışan sayısı 15-20 bin aralığında iken. AKP İktidar olduğundan bu yana geçen 16 yılda kamuda taşeron çalışan sayısı 750 bine çıkmıştır.Taşeron çalıştırma siyaseten nemalanma aracı olarak kullanılmıştır.

Taşeron çalışma,  aslında, geçmişte çok istisnai durumlarda başvurulması gereken bir yöntem iken, ( mesela, kamuda yemek vb işleri için geçmişte uygulanmıştır) son 16 yılda taşeron çalışma neredeyse kamuda asıl atama biçimine dönmüştür.Öyle bir boyut almıştır ki, 16 yıl önce, memurun yaptığı pek çok iş ve işlem, artık kamuda taşeron çalışanlara verilmektedir.

Hal böyle olunca, "Taşeron problemi AKP iktidarı ile adeta hortlamıştır." demek yanlış değildir.1 Kasım Genel Seçimleri öncesinde, zamanın Başbakanı Sayın Davutoğlu, "Taşerona kadro" sloganı ile, tüm Türkiye'de her köşe başında, boy boy afişlerini astırmış, AKP'nin seçim beyannamesine de yazdırmıştır.Bu sözün yerine gelmesi yönünde, Sn Davutoğlu döneminde bir çalışma başlatılsa da, Sayın Binali Yıldırım döneminde askıya alınmıştır.

Aslında, 16 Nisan referandumu sürecinde, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Müezzinoğlu da, " Taşeron'un problemi bizim problemimizdir." diyerek, çözümün İktidarlarının meselesi olduğunu söylemişti.Hatta, bu sözün söylendiği Mart ayında yapılan KPDK'da Sn Müezzinoğlu'na, " Taşeronun problemi bizim problemimizdir, sözü güzel ama çözüm için formülünüz nedir? diye sormuş, ancak bir cevap alamamıştım.

Şimdi, Sayın Sarıeroğlu, yukarıdaki cümleyle ne demek istiyor, "Problemi biz başlatmadık, biz neden çözelim ki." mi, demek istiyor?

Sayın Bakan'a İktidar tarafından verilen sözleri hatırlatmak istedim."Dün dündür." mantığı ile siyaset yapılamaz.Her şey artık kayıtlı, biri de çıkar sizlere hatırlatır.Gençlerimizin sömürülmesine ne zamana kadar katlanacağız?" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.