İsmail Koncuk'tan Yönetici Atama ve Mülakat Açıklaması

İsmail Koncuk'tan Yönetici Atama ve Mülakat Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Yönetici Atama ve mülakat konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk twitter üzerinden  Yönetici Atama ve mülakat konusunda açıklamalarda bulundu.

İşte O Açıklamalar..

Mülakat konusunda getirdiğimiz tekliflerin çok iyi anlaşılamadığını görüyorum ya da ben düşüncelerimi yeterince anlatamamış olabilirim.Yazılarını zevkle okuduğum ve tahlillerini beğendiğim Yusuf Sevigen dahi yaklaşımımı tavizkar bulmuş.İyi niyetli yaklaşımları için teşekkürler.

Aslında biz mülakatın varlığından çok, uygulamada yaşanan traji komik uygulamalara karşıyız.Donanımsız komisyon üyelerinin, salt yandaş koruma amacıyla önceden düzenlenmiş puanları kağıda dökmesi mülakat değil, zulümdür. Biz hep bu mantığa ve rezalete karşı çıktık.

Gerek yönetici atamada gerekse memur ve öğretmen alımında bugüne kadar yapılmış olan mülakat sistemini savunmak için ya çok saf ya da yandaş olmak lazım. Gerçekte bu tür mülakat insanımızın devlete olan güvenini kökünden sarsmaktadır.Acil tedbir almanın zamanı gelmiştir.

Mülakata güven duyabilmek için, komisyon üyelerinin bu alanda uzmanlığı tescillenmiş insanlar olması gerekir ki, ben bu alanda yetişmiş uzman bulmanın kolay bir iş olmadığını düşünüyor hatta iddia ediyorum. O halde bir yeni yol bulmak zorundayız.Aslında yapmaya çalıştığım budur.

Gerek yönetici atamada gerekse memur,öğretmen alımında en doğru yöntem yazılı ve güvenlik soruşturmasıdır,ancak bir çok yetkili güvenlik soruşturmasına yargının itibar etmeme ihtimalini öne sürerek, mülakat yapmak zorunda olduklarını ifade etmektedirler.Bana göre çok doğru değil.

Bu şartlar göz önüne alındığında, yönetici atama dahil tüm alanlarda yazılıyı öne çıkaran, mülakatın etkisini sadece güvenlik sonuçlarına bağlı bir puan olarak sınırlayan bir sistemin oluşmasını sağlamak durumundayız.Bu konuda mülakat komisyonlarına da bir insiyatif bırakılamaz.

Burada bahsettiğim mülakat sadece güvenlik soruşturmasına bağlı olarak yapılacak bir şekilden ibaret olacak, yönetici atama, memur ve öğretmen ataması yazılı veya KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.Verilecek puanın üst ve alt sınırı ise yazılı ve KPSS puanları olacaktır.

Günlerdir anlatmaya çalıştığım budur ve bu mülakatı savunmak değildir adına kaldı/geçti ya da ne derseniz deyiniz, böyle bir mülakat kurgusu bize yaşatılan mülakat rezaletini ortadan kaldıracak bir yol olarak görülebilir.Tüm mütedeyyin insanlar artık adil bir sistem istemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.