İşte il il trafik sigortası bedelleri

İşte il il trafik sigortası bedelleri

Trafik sigortasında En çok merak edilen konu, 2016 yılında da primlerin artamaya devam edip, etmeyeceği.

Kimi okuyucular da aracının modelini ve yılını yazarak, bu yıltrafik sigortasına ne kadar prim ödeyeceğini soruyor.Açıkça söyleyeyim, fiyatlar yükseldi ve bundan sonra aşırı artışlar beklenmiyor. Ama şunu da belirteyim, 2016 yılı ile birlikte gözden kaçan bir gelişme daha yaşandı; o da, asgari ücretteki artış. Diyeceksiniz ki, 'asgari ücret artışının trafik sigortası ile ne alakası var?' Çok alakası var. Çünkü trafik kazasında ölenlerin yakınlarına sigortadan ödenecek tazminat, asgari ücrete göre belirleniyor. Dolayısıyla asgari ücretteki yüzde 30'luk artışın, bedeni tazminatları artıracağı kesin. Bu artışın ne kadarını sigorta şirketleri primlere yansıtır, onu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

İLİNE GÖRE PRİMLER

Gelelim, bu yıl trafik sigortasının fiyatının ne olacağına. Araç gruplarına göre, il il sigortaya ödeyeceğiniz fiyatı tablo olarak hazırladık. Merak edenler için söyleyeyim; tablo, Türkiye Sigorta Birliği'nin, 2016 yılı için trafik sigortasında hazırladığı rehber tarifedir. Yani, sigorta şirketlerinin, bu yıl uygulayacağı en düşük fiyatları Birlik, yayınlar ve şirketler de üç aşağı beş yukarı bu primleri uygular. Altını bir kere daha çizeyim, tablodaki fiyatlar, ortalama primledir. Demem o ki, 'ben daha çok prim ödedim' diye hemen tepki göstermeyin. Şirketler bunun üzerine de çıkabilir, altına da inebilir ama bu fiyatlardan daha düşük prim isteyeceklerini pek zannetmiyorum. Tavsiyem, siz yine de bu rakamların yüzde 15 ila yüzde 20 daha koyun.

FİYAT DAHA DA ARTAR MI?

Bu yılla ilgili bir fikir daha vereyim. 2015'in ilk yarısında sigorta yaptıranlar, bu yılın ilk yarısında yenilemeleri geldiğinde yüzde 80 ila yüzde 100'e yakın fiyat artışları ile karşılaşabilirler. Çünkü geçen yılın ilk 6 ayında primler nispeten daha düşüktü. Ancak geçen yılın ikinci yarısında poliçe yaptıranlar, yine bu yılın ikinci yarısında yenilemeleri geldiğinde yüzde 20 ila 35 arasında bir fiyat artışı ile karşı karşıya kalacaktır. Çünkü geçen yılın ortasından itibaren fiyatlar yüzde 100'lere varan oranlarda artmıştı.

ilil.jpg

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.