İşten çıkarılan sözleşmeliler Kamu-Sen'i ziyaret etti!

İşten çıkarılan sözleşmeliler Kamu-Sen'i ziyaret etti!

İşten çıkarılan sözleşmeliler Kamu-Sen'i ziyaret etti!

İşten çıkarılan sözleşmeliler Kamu-Sen'i ziyaret etti!

Bazı Belediyelerde, yeni dönemde sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeniyle işten çıkartılan sözleşmeli çalışanlar Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’yi ziyaret ederek destek istediler.

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Arslanköylü ile birlikte yapılan ziyarette belediye çalışanlarının birçok yerde mağdur edildiğini ve bu sıkıntının giderilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin mutlaka yapılması gerektiği söylendi.

KAHVECİ: BELEDİYELER DAHİL, KAMUDA GÜVENCESİZ ÇALIŞMA MODELİ OLMAMALIDIR

Önder Kahveci de her platformda güvenceli çalışma modelinin kamuda tek istihdam şekli olarak yer alması gerektiğin vurguladıklarını söyledi. Belediyelerde yaşanan sıkıntıların takipçisi olduklarını belirten Kahveci, “ her zaman ifade ettiğimiz gibi sözleşmeli istihdam kamuda ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Bunun en acı örneğini belediyelerde çalışanlarımız yaşıyor. Seçim sonrasında el değiştiren bütün belediyelerde benzer sıkıntılar maalesef var. Biz hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşmemizde, hem de KPDK Toplantısında Belediye çalışanlarının mağdur olmaması için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını istedik. Görülüyor ki bu yasal düzenleme yapılmadığı sürece, sözleşmeli çalışanlarımızın iş sözleşmeleri feshedilmeye devam ediyor” dedi.

Bunun için sözleşmeli ve güvencesiz çalışma modeline karşı olduklarını sözlerine ekleyen Genel Başkanımız, belediye çalışanları olarak bütün mağdurların yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.