Kamu Çalışanlarına Yeni Uygulama

Kamu Çalışanlarına Yeni Uygulama

Kamu Çalışanlarına Yeni Uygulama geliyor. 657 değişikliğinde neler olacak? Devlet personel rejiminde önemli değişiklikler neler?

Kamu Çalışanlarına Yeni Uygulama geliyor. 657 değişikliğinde neler olacak? Devlet personel rejiminde önemli değişiklikler neler olacak?

Kamuda çalışan verimliliğini artırmayı hedefleyen hükümet, çalışma başlattı. Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu, “Gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modellerini araştırıyoruz” dedi

Hükümet, kamuda iş verimliliğini artırmak ve performansı ölçümleyebilmek için çalışmaları hızlandırdı. 2010'dan beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı'nı düzenleyen hükümet, şimdi de gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modellerini araştırıyor. Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, performans konusunda çalışmaları derinleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin çalışanını ölçümlemeyen tek ülke olduğunu belirten Kumbuzoğlu, "Bu konuda gelişmiş ülkeleri tarıyoruz. Şu anda kurumların bazıları bunu yapıyor, biz de onlara önderlik ediyoruz. Bize en uygun sistemi yürürlüğe koyduğumuzda çalışanımızı ölçme konusunda bir adım atmış olacağız" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.