Kamuda tasarruf devri

Kamuda tasarruf devri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşa yönelik hizmetin kalitesini düşürmeden artan maliyetlere sınırlama getireceklerini belirtti. Bu kapsamda, 'Çevre', Kalkınma ve Maliye bakanlıklarından oluşan komisyonla kurumların kiralama yerine değeri düşük arsalarda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşa yönelik hizmetin kalitesini düşürmeden artan maliyetlere sınırlama getireceklerini belirtti. Bu kapsamda, 'Çevre', Kalkınma ve Maliye bakanlıklarından oluşan komisyonla kurumların kiralama yerine değeri düşük arsalarda kendi binalarını yapmaları sağlanacak.

 

Vatandaşlara yönelik hizmetlerindeki artışın taşıt kiralaması ve bina kiralamalarını da artırdığına dikkat çeken Maliye Bakanı Naci Ağbal, hizmet kalitesini düşürmeden artan maliyetlere sıkı takip uygulayarak sınırlama getireceklerini belirtti.

Bu doğrultuda Ağbal, kamudaki bina kiralamalarını azaltıp, kurumların kendi binalarını yapmalarını sağlayacakları açıkladı. Bunun için arsa değeri düşük yerlerde tercih edeceklerini bildiren Ağbal, "Çevre, Kalkınma ve Maliye Bakanlıkları olarak bir komisyon kuracağız.

Bu komisyon kamunun ihtiyacı olacak binaların alan büyüklüğü ile yerleşke büyüklükleri konusunda tasarruf tedbirleri amaçlı analiz yapacak. Çünkü bazen bir bina kiralanıyor bahçe büyüklüğünün sulamasından binadaki elektriklerin maliyetlerine kadar ciddi bir israf oluşuyor. Bunu ya Başbakanlık Genelgesi ile ya da Maliye Bakanlığı tebliği ile bir düzene oturtacağız" dedi.(Yenişafak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.