Kar 12 ili vuracak!

Kar 12 ili vuracak!

Hava durumu kar sert geliyor 12 ili vuracak!, Hava durumu son raporlar korkuttu kar sert geliyor! İstanbul ve Ankara hava durumu başta olmak üzere kar yağışı bu geceden itibaren etkili olacak. Meteoroloji 12 ili yoğun kar yağışına karşı uyardı.

İSTANBUL ve Ankara hava durumu raporları korkuttu meteoroloji son tahminleri açıkladı. Dün gece başlayan şiddetli fırtına bu geceden itibaren yerini kar yağışına bırakacak. İstanbul'da yarın yer yer etkili olması beklenen kar yağışı pazar günü de etkisini gösterecek.

Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bilecik illeri ile Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Sinop illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Peki Sakarya, Düzce, Bilecik, Edirne, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Bolu, Kütahya ve Karabük hava durumu nasıl olacak?

12 İLE ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de görülecek yağmur şeklindeki yağışların gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bilecik illeri ile Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Sinop illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR AKŞAM GELİYOR!

İSTANBUL hava durumu son raporlara göre şiddetli yağışların ardından kar yağışı etkisini gösterecek. İstanbul'da aniden düşen sıcaklık değerleri özellikle cumartesi günü kar yağışı ile kendini gösterecek.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

İSTANBUL hava durumu meteoroloji son tahminleri açıkladı. Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışiların genellikle yağmurlu, Trakya geneliyle akşam saatlerinden sonra bölge genelinin karla karışık yağmurlu ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yarın 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul için saatlik hava durumu raporu

ANKARA HAVA DURUMU SICAKLIK SERT DÜŞÜYOR!

ANKARA hava durumu 5 Şubat cuma günü raporlarını meteoroloji açıkladı. Sıcaklıklar 8 derece birden düşüyor. Ankara'da yarın yer yer kar yağışı etkili olabilir. Bugün en yüksek sıcaklık değeri 14 derece olacak.

Ankara için 5 günlük hava raporu

ANKARA hava durumu sıcaklık değerleri sert düşüyor. Yarın Ankara'da kar yağışı yer yer etkili olacak. Bölge genelinin çok bulutlu akşam saatlerinden sonra aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Yağışların yağmur şeklinde başlaması gece saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısından başlamak üzere karlakarışık yağmur ve kar yağışına dönmesi beklenmektedir. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.  Yarın(Cumartesi)sıcaklıkların bölge genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

EDİRNE HAVA DURUMU BEYAZA BÜRÜNDÜ!

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne, kar yağışıyla beyaza büründü. Kar, kent merkezinin yanı sıra Bulgaristan'a geçişi sağlayan Kapıkule Gümrük Kapısı ile Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda da etkili oldu.

Polis ekipleri, bazı kavşaklarda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlem alırken, belediye ve karayolları ekipleri de ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. 

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 0 derece olduğu kentte, kar yağışının akşama kadar etkili olması bekleniyor. 

MARMARA VE İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Bugün akşam saatlerinden sonra Trakya ve Kıyı Ege’de başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların 05.02.2016 Cuma günü Marmara bölge geneli ile Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların; Cuma günü hava sıcaklığının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya’da ve Marmara’ nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile kuzey ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi, rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 Km/S) olarak esmesi beklenmektedir.
İstanbul il genelinde bu gece saatlerinde başlayacak olan yağışın Cuma gün boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; Cumartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Trakya kesimi ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölgesi ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenmektedir. Yağışların; Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde 5 günlük hava raporu


SICAKLIK AZALIYOR RÜZGAR SERT ESİYOR

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ve güneydoğu kesimler ile Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.