KHK'yla ihraç edilen iki akademisyen görevine iade edildi

KHK'yla ihraç edilen iki akademisyen görevine iade edildi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ülkü Doğanay görevine iade edildi

OHAL döneminde yayınlanan 686 sayılı KHK'yla görevinden ihraç edilen barış akademisyeni ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, göreve iade edildiğini duyurdu.

Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran Kurul, şunları söyledi: "Sevgili dostlar! 686 sayılı KHK'yla haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilmiştim diğer kamu emekçileri gibi. Ankara 21. İdare Mahkemesi bu hukuksuz işlemin iptaline karar verdi, göreve iade edildim. Kimsenin KHK keyfiyetiyle karşılaşmayacağı bir ülke için mücadeleye devam!"

Öte yandan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi iken kamuoyunda "barış bildirisi" olarak bilinen "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzaladığı için 686 sayılı KHK ile ihraç edilen siyaset bilimci Ülkü Doğanay görevine iade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.