Kılıçdaroğlu, CHP'nin son anketini açıkladı

Kılıçdaroğlu, CHP'nin son anketini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin elindeki araştırma verilerini paylaşarak "En son gelen tahmin 'hayır' oylarının yüzde 53 civarında olduğu" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandum öncesinde katıldığı son canlı yayında (Halk TV ve Tele 1 TV'nin ortak canlı yayını) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Referanduma 2 gün kala 'evet' yoğunluklu yayınlanan anket sonuçlarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bundan 1 hafta önce hükümetin strateji uyguladığını, son hafta anket manipülasyonu yapacağını söylemiştim. Kararsız yurttaşları sandığa gitmemesine yönelik bir strateji kullanılıyor. Sandığa gidildiği sürece 'hayır' çıkacak. Demokratik bir ülke olmak istiyorsak sandığa gidip oy kullanmak çok önemli. Yapılan bir parti seçimi değil. Tek adamlık rejimi ile parlamenter demokratik rejim arasında bir seçim yapılacak. Referandumun ardından 'bütün baskılara karşı halk demokrasiden yana tavrını koydu' diyerek yeni süreci yaratacağız" dedi.

"ŞU AN YÜZDE 53 HAYIR"

CHP'nin elindeki araştırma verilerini de paylaşan Kılıçdaroğlu, "En son gelen tahmin 'hayır' oylarının yüzde 53 civarında olduğu. Bunun içerisinde gizli oy dediğimiz, 'acaba hayır dersem başıma birşey gelir mi' diye düşünen kitle de var. Sandığa gidiş ne kadar fazla olursa 'evet' ile 'hayır' arasındaki fark, 'hayır' lehine o kadar fazla olacak" diye konuştu.

"SANDIKLAR GÜVENDE"

Halkın sandık güvenliği konusunda endişe içinde olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ciddi bir kararlılık içerisindeyiz. Sandık görevlileri ve müşaitler belirlendi. Bütün arkadaşlara seslenmek isterim, birleştirme tutanakları alınmadan hiç kimse sandık başından ayrılmasın, herkes sandığa sahip çıksın. Kararlı olmak, demokratik standarları geliştirmek zorunda olan bir ülkeyiz. Bu ülkenin insanları 3. sınıf demokrasiye laik değil. Güçlü bir ülke olduğumuz demokratik standarlarımızdan belli olmalı" ifadelerini kullandı.

"EVET DEMENİN VEBALİ BÜYÜK"
Kılıçdaroğlu referandum öncesinde katıldığı son yayınında seçmene "'Pazar günü hava güzel sandığa gitmiyorum' demesinler. Herkes mutlaka sandığa gitmeli. 'Evet' demenin vebali çok ağırdır. Türkiye'nin kaderi demokrasinin yükselmesi ile yükselir. Sandıkların güvenliği konusunda hiç bir tereddüt olmasın. Sandıkların güvenliğini parti üyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve genç avukatlarla takip edeceğiz. Türkiye'nin demokrasisi, bekası, çocuklarımız, geleceğimiz için kahverengine 'hayır' a mührümüzü basalım" mesajı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.