Kılıçdaroğlu: Milletin kararına saygılıyız Ama...

Kılıçdaroğlu: Milletin kararına saygılıyız Ama...

Milletin kararına saygılıyız İradesini beyan eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eşit olmayan koşullarda referandum gerçekleştirdik. Biz buna rağmen elimizden geleni çabayı gösterdik.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK'sını topladıktan sonra anayasa referandumu sonuçlarını değerlendirmek üzere basının karşısına geçerek açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu'nın açıklamalarından satır başları;

"Eşit olmayan koşullarda bir referandum gerçekleştirdik. Koşullar eşit olmamasına karşın demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen her çabayı gösterdik. 80 milyonun anayasası olacak o yüzden toplumsal uzlaşma belgesidir anayasalar diyorduk. Bu referandum bir gerçeği ortaya çıkardı, toplumun en az yüzde 50'si buna 'Hayır' diyor. Dolayısıyla bu değişiklik ve onun oluşturduğu bütün anayasa bir anlamda toplumsal uzlaşı belgesi olması niteliğini yitirmiş durumda. Bu gerçek önümzüde dururken siyaset kurumuna bir görev düşüyor. Anayasayı bir toplumsal uzlaşı belgesine dönüştürmek. Bu Türkiye'yi hem içeride, hem dışarıda güçlendirir. Bu çağrıyı yapmayı da bir partinin genel başkanı olarak yapmayı görev sayıyorum."

MİLLETİN KARARINA SAYGILIYIZ AMA...

"YSK'dan söz etmek isterim. YSK üzerinde ifade etmek isterim ki bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Seçim kanunu 98, madde üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. ama YSK bir karar aldı ve bu zarfları geçerli saydı. Milletin kararına saygılıyız ama YSK buna gölge düşürmüştür. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.