Kılıçdaroğlu'ndan ağır itham: Deliller elimizde

Kılıçdaroğlu'ndan ağır itham: Deliller elimizde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçladı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD lideri Salih Müslim'i çözüm sürecinin devam ettiği dönemde Ankara'da ağırlayan hükümete Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Açıkça söylüyorum, iktidar sahipleri açıkça terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. Ha istiyorlarsa delil bütün delilleri önlerine koymaya hazırım." dedi.

CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde iktidar partisi vardı.

ABD ve Rusya'nın desteklediği PYD sorusuna Kılıçdaroğlu'nun verdiği cevap, AK Parti kurmaylarını kızdıracak türden. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

SEN PYD'YE ANKARA'DA KIRMIZI HALI SERDİN
"Kim PKK'ya destek veriyorsa biz onu PKK'nın yan unsuru olarak görürüz. İster meşru bir organı olur ister gayri meşru bir organı olur. Meşru organların terör örgütleriyle ilişki kurmalarını asla ve asla kabul etmeyiz. Bunu her yerde ve her ortamda söyledik. Ama benim merak ettiğim nokta şu.
'Ey Amerika' diye bağıran sayın cumhurbaşkanı peki Amerika'nın başkanı dönüp şu soruyu sorsa 'Ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bu PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin, kırmızı halılar serdin sen onun terör örgütü olduğunu bilmiyor muydun?' Neden onu getirdin Ankara'ya? Üstelik bir değil birden fazla getirdin?

Terör örgütü üyesiyse tutuklaman, gözaltına alman yargı önüne çıkarman gerekmiyor muydu? Neden diyoruz 'bunlar terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyorlar' bunun için diyoruz.

DELİLLERİ ORTAYA KOYMAYA HAZIRIM
Açıkça söylüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, iktidar sahipleri açıkça terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. Ha istiyorlarsa delil bütün delilleri önlerine koymaya hazırım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.