Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert referandum cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert referandum cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa için şartlarını sıraladı Erdoğan'ın referandum çağrısına cevap verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni anayasayla ilgili “Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak bütün düzenlemelere katkı vereceğiz. Ancak ilk dört madde hariç. Sadece bize ‘başkanlık’ önerisiyle gelmesin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum çağrısına Kılıçdaroğlu, "Kesinlikle kaçak sarayında oturması ve sessizliğini koruması lazım. İki başlılığı yaratan o zaten. Otursa yerine, iki başlılık yok" diye yanıt verdi.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ve haber ekibini Genel Merkez’de kabul eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

KENDİSİNE MAKAM ARAMASIN

“Sayın Davutoğlu geldiği zaman, anayasada Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak bütün düzenlemelere elbette katkı vereceğiz. Ancak ilk dört madde hariç. Sadece bize ‘başkanlık’ önerisiyle gelmesin. Hele Sayın Cumhurbaşkanı bu konulara hiç girmesin. Anayasada tanımlanmış görevlerini yapacak, çok konuşmayacak, tarafsızlığını koruyacak. Kendisine yeni bir makam arayışına girmesin. Yeter artık bu toplum onu ve ailesini sırtında taşıyor, bütün etik kurallarına rağmen. Bu kadar ağır bir yükü Türkiye Cumhuriyeti çekmemiştir. Yeter.Davutoğlu aslında, büyük bir olasılıkla, perdenin arkasından Cumhurbaşkanı’nın tutumundan şikâyet ediyordur. Hükümete bu kadar müdahalenin doğru olmadığını o da biliyordur. Türkiye’de asıl sorun, Erdoğan’dan kaynaklanıyor. Abdullah Gül de vardı, bir Cumhurbaşkanı gibi davrandı. Bu bütün sıcak olayların içinde. Kaos. Kaosun olduğu yerde zaten sağlıklı yönetim olmaz.

REFERANDUM ÇAĞRISINA YANIT

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemiyle ilgili referandum çağrısına şu yanıtı verdi: “‘Koyun can derdinde kasap et derdinde’ diye güzel bir atasözü var. Türkiye’nin dünya kadar sorunu var, o halen tutturmuş ‘başkanlık da başkanlık’. Bıraksın artık. Türkiye’nin başına yeteri kadar bela olduğunun farkında değil mi? Kesinlikle kaçak sarayında oturması ve sessizliğini koruması lazım. İki başlılığı yaratan o zaten. Otursa yerine, iki başlılık yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.