Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye taziye çadırı tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye taziye çadırı tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini grup toplantısında Ankara bombacısının taziye çadırına giden HDP'li vekile sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara bombacısının taziye çadırına giden HDP Van Milletvekili Tuba Hezer'i eleştirdi.

"Yanlışa her zaman yanlış dedik, diyeceğiz. Teröristin a'sı b'si olmaz. Bütün siyasi partiler aynı tutumu takınmalı" diyen CHP lideri, HDP'li vekili işaret ederek şunları söyledi:

"Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir, asla kabul etmiyorum. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, 'namusun ve şerefin üzerine' yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz."

Öte yandan, Kılıçdaroğlu, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı'nı, Anayasa Mahkemesi'ne ve AİHM'e taşıyacaklarını açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ARTVİN CERRATTEPE

"Artvin halkı boşuna kendi ormanına sahip çıkmıyor. herkes sahip çıkıyor. Kim sahip çıkmıyor milletin anasına küfür eden kişi. AK Parti ve kadroları da onun yanında. Havuz medyası Artvinlileri terörist ilan etti.

Ben bütün Artvinlileri değil terörist Türkiye'nin bir numaralı vatanseveri ilan ediyorum. Son bilirkişi raporu 50 bin 300 ağaç kesilecek diyor. Siz de nasıl ahlak var. Yerine yeni ağaç dikeceklermiş, canlıları da oraya taşıyabilecek misin?

Olay Artvin olayı olmanın önüne geçti. Biz bütün Artvinlileri kucaklıyoruz, onların yanındayız. Size her türlü desteği vermek namus borcumuzdur. 

Parlamentoda önemli bir kanun görüşülecek. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu... AB standartlarına Türkiye'nin uymasından doğal bir şey yok. Şimdi bunlar bu kanuna dayanarak herkesi fişlemeye başlayacaklar. Batıda bu konuda sorumluluk üstlenen kurumların hepsi bağımsız. Batı'da standartlar ne ise o yapılmalı.

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık-kıyafet hepsi fişlenecek. Cinsel hayatımız, sağlığımız, genetik verilerimiz hepsi fişlenecek.

Bunların amacı AB'ye uyum sağlamak değil, AB'nin bazı kriterlerinden yola çıkarak, 78 milyonu fişlemek. Bu hatadan vazgeçin. Bu hatayı biz Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Anayasa Mahkemesi'nden sonra gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz.

Böyle bir kriz dönemi II. Dünya Savaşı döneminde bile yaşanmadı. Bu krizin adı yönetim krizi, Türkiye Cumhuriyeti iyi yönetilmiyor. İflas eden bir yönetim var. Liyakat sistemi çökmüşse orada yönetim de çökmüştür. Devlette şube müdürü olmak için 4 yıllık üniversite bitirmiş olmak gerekiyor. Ama milletvekili ve bakan olmak için ilk okul mezunu olmak yetiyor.

ANKARA SALDIRISI

Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor, 29 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu terörist 2 bin 850 kilometre yol katediyor. Kimse dokunmuyor. 43 ili geziyor. 22 kişiyle terör eylemiyle ilgili telefon konuşması yapıyor. Bu süre içerisinde hiçbir şey olmuyor. Sonra yıldırım hızıyla isim veriliyor, Suriyeli ve şu terör örgütüne bağlı diye. 

Patlama oluyor Davutoğlu, "Patlama sesi duyduk inceleyeceğiz" diyor. İyi ki duymuşsun. Bir bakan da terör örgütü gerçekleştirdi diye bir duyum olduğunu  söylüyor. İçişleri Bakanı da saldırıyı kınıyor. İçişleri Bakanı'na bak. Sen kalkıp Twitter üzerinden lanetleyeceğine kim yapmış diye araştır bakalım. Sen o terör örgütünü kamuoyuyla paylaşmadığın için yardım ve yataklık yapıyorsun demektir.

Hükümet Sözcüsü patlamadan sonra basın toplantısı yapıyor. Bu terör örgütü orayı tesadüfen seçti diyor. Ne tesadüfü, bilinçli olarak gelip bombayı patlattı ve 29 insan öldü. Saldırganın kimliğini babasından öğrendik. DNA testiyle kesinleşti. Dışişleri'ne davet ettikleri  hiçbir büyükelçi dediklerine inanmadı. Bir ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı milletine doğruları söylemezse bu millete saygısızlıktır. 

"TERÖRİSTE TAZİYE ÜLKEYE İHANETTİR"

Yanlışa her zaman yanlış dedik, diyeceğiz. Teröristin a'sı b'si olmaz. Bütün siyasi partiler aynı tutumu takınmalı. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir, asla kabul etmiyorum. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, 'namusun ve şerefin üzerine' yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.