Kılıçdaroğlu'ndan kaset sorusuna bomba yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan kaset sorusuna bomba yanıt

Deniz Baykal’ı koltuğundan indiren kaset komplosuyla ilgili ifade vermeye gitmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, savcılığa dilekçe gönderdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Baykal'ın olay görüntülerini içeren videonun kim tarafından ve ne zaman izlettirildiğini hatırlamadığını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kaset olayıyla ilgili Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, “Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor” ifadelerini kullanmıştı.

"TANIK" SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını dikkate alan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili, Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü'yü arayarak, Kılıçdaroğlu'nu 'tanık' sıfatıyla ifadeye davet etti. Kaset kumpasıyla ilgili elinde birçok bilgi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu ise ifade için adliyeye gitmeyeceğini açıkladı.

VİDEONUN KİM TARAFINDAN KENDİSİNE İZLETTİRİLDİĞİNİ HATIRLAMADI
Deniz Baykal'ın da konuyla ilgili işaret ettiği Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta avukatı aracılığıyla savcılığa gönderdiği dilekçede, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a yönelik kumpas ve sonraki süreçlerde edindiği tüm bilgileri katılmış olduğu Habertürk TV kanalındaki bir programda açıkça ifade etmiştir. Programda, 'Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen video kaydını hiçbir zaman izlemediğini, hiçbir bilgisinin olmadığını, sadece Baykal ile ilgili görüntü kaydının Erdoğan'a getirilip izlettirildiği ve bu izlettirilme sırasında Erdoğan'ın görüntülerinin alındığına yönelik görüntünün kendisine izlettirildiğini' ifade etmiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu ayrıca söz konusu videonun kendisine genel başkan olduktan sonraki süreçte izlettirildiğini ancak bu videonun kim tarafından getirildiği ve ne zaman izlediğini hatırlamadığını bildirmiştir” ifadeleri yer aldı.

“BANA DEĞİL, ERDOĞAN'A SORUN!”
Kılıçdaroğlu'nun avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede ayrıca, “Bu nedenle genel başkanımızın bilgisinin bu kapsamda olduğu gözetilerek, asıl ifadesine başvurulması gereken Erdoğan'ın ifadesi alınmak üzere, soruşturmanın genişletilmesini talep ediyoruz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.