Kılıçdaroğlu'ndan şok sözler: Kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz

Kılıçdaroğlu'ndan şok sözler: Kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağır sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili açıklamaları çok konuşulacak.

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili açıklamaları olay yaratacak:

"Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz."

"DEMOKRASİ SÖZCÜĞÜNÜN D'SİNİ BİLE AĞZIMIZA ALAMAYIZ"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TOBB Genel Kurulu'na katılmamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun görevini bırakmasıyla ilgili eleştirilerde de bulunarak, "Türkiye, cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Düşünün TOBB gibi Türkiye'nin gözü, yüreği olan, bütün dünyanın ilgiyle izlediği bir Genel Kural'a Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı katılamıyor. Neden katılamıyor? Kim engel oluyor? Bu sorunun yanıtını bulmadan, bu sorunun yanıtını vicdanımızda vermeden demokrasi sözcüğünün d'sini bile ağzımıza alamayız. Son 2 seçimde Sayın Davutoğlu bir başarı elde etti. Meşru bir hükümetti. Geldi Başbakanlık koltuğuna Anayasa'ya, yasalara, teamüllere göre oturdu. Parlamentodan güven oyunu aldı. Bir sabah kendisini çağırdılar saraya. 'Buyur buraya gel. Görevi bırakacaksın'. Neye göre bırakacaksın? 23 milyon 600 bin oy almış bir siyasi partinin genel başkanına bir kişi çıkıp diyor ki 'Görevi bırakacaksın'. Onun yanıtı. 'Emredersiniz, öğleden sonra bırakıyorum'. Bu demokrasi mi? Hani milli irade nerede? Sabah milli irade, öğleden sonra milli irade, akşam milli irade, gece milli irade. 23 milyon 600 bin kişinin oyunu çöpe atmaya kimin hakkı ve kimin yetkisi var?" ifadelerini kullandı.

"BİR KİŞİ KONUŞACAK, MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ HAZIRLANACAK"
Başbakan Davutoğlu ile gerçekleştirdikleri yeni Anayasa görüşmeleri üzerinden başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Anayasa diyor ki 'Yargı bağımsız ve tarafsızdır'. Hiçbir makam, merci yargıya emir ve talimat veremez, diyor. Yeni Anayasa yazsak aynı şeyler yazacağız. Peki ben size soruyorum, dedim. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın da Adalet Bakanı'nın da yargıya emir ve talimat verdiğini yazılarımla defalarca ortaya koydum. Peki bu talimatlar nasıl veriliyor? Darbe hukukuyla beraber ele alacaksak Anayasa'yı değiştirelim. Darbe hukuku kalsın, biz bu Anayasa'yı değiştirelim; ne için? 'Başkanlık sistemini getireceğiz'. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum