Kırıkkale MKE'de operasyon

Kırıkkale MKE'de operasyon

MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, "devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan tutuklandı.

MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, "devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan tutuklandı.

Makine Kimya Enstitüsü (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 22 milyon dolara mal olan Milli Payede Tüfeği MPT76’nın tüm çizim ve üretim planlarını 1 milyon 200 bin liraya, bir Amerikan firmasına satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

TAMAMEN MİLLİ
Mustafa Tanrıverdi'ye yönelik soruşturma, bir ihbar üzerine başladı. Aralık 2015'ten bu yana Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü olarak görev yapan Mustafa Tanrıverdi, bir Amerikan silah firmasıyla bağlantı kurarak AR-GE'si 22 milyon liraya malolan ve tamamen milli imkanlarla üretilen piyade tüfeği MPT 76'nın çizim, üretim ve mühendislik planlarını satmayı teklif etti.

1 MİLYON 200 BİN LİRA İSTEDİ
Zanlı, milli piyade tüfeğinin yanısıra MKE tarafından lisansı Amerika'dan alınarak revize edilen MP5 makineli tüfeğinin planları için bir milyon 200 bin lira istedi. Firmanın durumu polise bildirmesi ile teknik takip başladı.

ÖZEL EKİP KURULDU
Ankara Anayasal Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen koordinasyonunda, Savcı Ali Alper Saylan tarafından büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyon için özel bir ekip kuruldu.

Şüpheli, istihbarat tarafından dinlenirken, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şubesi dedektifleri de fiziki takiple zanlıyı adım adım takip etti. Pazarlıklar sonucu iki silahın projesi için bir milyon 200 bin liraya anlaşıldı.

Ankara Söğütözü'nde bir lokantada buluşma kararı alındı. Zanlı gelmeden müşteriler dışarı çıkartılarak yerlerine organize polisleri yerleştirildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Silah projelerini firma sahibine veren şüpheli, seri numaraları alınmış para çantasını alarak lokantadan ayrıldı. Tam bu sırada organize dedektifleri, Mustafa Tanrıverdi'ye suçüstü yaptı.

Savcı Saylan'ın talimatıyla şüphelinin Makine Kimya Enstitüsü’ndeki makamı ile evinde arama yapıldı. Evde ele geçirilen bilgisayar ve dijital dökümanlara el konuldu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Polis tarafından sorgulanan zanlı suçunu itiraf etti. Savcılığa sevkedilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.