Koncuk: Basına Sansür, Demokrasiye Darbedir!

Koncuk: Basına Sansür, Demokrasiye Darbedir!

Son günlerde basın yayın organlarına yönelik baskı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk İpek grubuna ait televizyon ve gazetelere savcılığın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin Koza İpek Holding’e k

Son günlerde basın yayın organlarına yönelik baskı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk İpek grubuna ait televizyon ve gazetelere savcılığın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin Koza İpek Holding’e kayyum atamasını kınadı. Daha önce de holding bünyesindeki basın yayın organlarının Dijitürk, Tivibu, Teledünya, kablo tv ve  Türksat uydusundan da çıkartılması için işlem yapılmıştı.

Basın yayın organlarına yönelik olarak yapılan bu hukuksuz girişimlerin muhalif düşünen medyanın susturulması çabaları olduğunu belirten Koncuk, “demokrasilerin en önemli özelliği seçimle işbaşına gelen iktidar değil, hür bir basın ve özgür bir muhalefet ortamının bulunmasıdır” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkanı İsmail Koncuk, basının özgürce haber yapma ve kamuoyuna sunma hakkının elinden alınmasına tepki göstererek, yaşananların hukuk devleti anlayışına sığmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“İpek grubuna yönelik operasyonlar basın özgürlüğüne karşı yapılmıştır. Bu anlayış, ülkemizi demokrasi ayıplı ülke durumuna düşürmektedir. Demokratik yönetimleri baskıcı rejimlerden ayıran unsur muhalefetin özgürlüğüdür. İster sevelim, ister sevmeyelim, haksızlığa uğrayan kim olursa olsun, demokratik hayatımızı korumak adına haksızlığa dur demek şarttır. Hukuk ve insan haklarının egemen olmadığı ülkelerde kişisel egolar, şahsi dostluk ve düşmanlıklar belirleyicidir. Bu bir ülke için felakettir.

Seçimlere kısa bir süre kala, basını yıldırmaya yönelik bu operasyonlara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Sadece kendilerine muhalif yayın yaptıkları için böyle bir muameleye maruz bırakılmak bir hukuk devletinde olmaması gereken en önemli hususlardan biridir. Basın özgürlüğünün olmadığı, basının susturulduğu ülkelerde hukuk tanımaz uygulamaların da devam etmesi durumunda demokrasi yalnızca kağıt üzerinde kalacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.