Koncuk, Daha Dinamik Bir Toplu Sözleşme İstedi: Yoksa sürekli problem konuşur, çözüm bulamayız.

Koncuk, Daha Dinamik Bir Toplu Sözleşme İstedi: Yoksa sürekli problem konuşur, çözüm bulamayız.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bugün yapılan toplu sözleşmenin 3. oturumunu değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bugün yapılan toplu sözleşmenin 3. oturumunu değerlendirdi. Koncuk açıklamasında; özellikle memur sendikaları kanunu ve toplu sözleşme esasları üzerinde çözüme yönelik görüş ve önerilerde bulundu.

İşte o açıklamalar:

Toplu Sözleşmede sendika kanunu değişmeli daha dinamik ve hizmet kollarının problemlerini hızla çözecek bir kanun gerekir tespiti yaptım.

Bu tespitim aslında sendikaların da, kamu işveren tarafının da ortak kabulüdür.Bu sendika kanunu ile hızlı ve sonuç alıcı çalışmalar zor.

Kamuda 4B, 4C, İHS, 399, 5393 vekil vb istihdam türleri problemleri çoğaltmakta, kamuda keşmekeş yaratmaktadır.Tek statü 4 A olmalıdır.

Bu sebeplerle Memur Sendikaları Kanunu bir mutabakat sağlanarak revize edilmelidir.Yoksa sürekli problem konuşur, çözüm bulamayız.

TİS kararı haline gelmiş, bir anlamda çözülmüş problemleri tekrar masada tartışmak zaman israfıdır.Bu, masada bir tehdit unsuru olabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Jülide Sarıeroğlu'nun da benzeri tespitleri yapması umut vericidir.Bir mutabakat oluşturulabilir.

Bütün bu problemleri aşmış,daha dinamik bir Toplu Sözleşme düzeni kurgulamak ve memurun beklentilerine cevap vermek zorundayız.Takipçisiyiz.

Toplu Sözleşmenin 3.oturumu sona erdi. 14 Ağustos saat 14:00'da kamu işveren tarafının mali teklifi masaya gelecek.Umarım beklentiyi karşılar.

Kararların ne olacağı henüz netleşmedi, genel talepler ise henüz görüşülmedi.Önümüzdeki hafta sonuna kadar netleşebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.