Koncuk: “Gelir Vergisine Yapılan Artıştan Vazgeçilmelidir”

Koncuk: “Gelir Vergisine Yapılan Artıştan Vazgeçilmelidir”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MTV vergisine yapılan fahiş oranda zammın siyasi iktidar tarafından yeniden gözden geçirilmesini talep etmişti.  

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MTV vergisine yapılan fahiş oranda zammın siyasi iktidar tarafından yeniden gözden geçirilmesini talep etmişti.  Sonrasında, hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, bu oranların düşürüleceğini söyleyerek tepkimize de cevap vermiş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan  Koncuk, uyarıda bulunarak, MTV vergi zammının yüzde 12’nin üzerine geçmemesi gerektiğini söyledi. Genel Başkan vergi dilimlerinin yüzde 30’lara çıkarılmasına da tepki göstererek; 

“Tepkilerimiz cevap buldu ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, "MTV vergisi aşağı çekilecek." dedi. Yetmez. MTV yeniden değerleme oranını geçmemelidir.

Yeniden değerleme oranı ise en fazla % 12-13 civarında olabilir. Bunun üstünde yapılacak her zam oranı vatandaş nazarında ayıplı görülecektir. 

Kaldı ki, memur ve emeklilere 2018 yılında sadece %4+3,5 zam yapılacak iken, %12-13 oranında zam dahi ters bir mantık ürünü olacaktır. 

Ayrıca %27'lik vergi diliminin %30'a çıkarılması da geri çekilmeli, % 15 lik vergi diliminin üst tavanı en az 20 bin TL'ye çıkarılmalıdır. 

Aksi takdirde 2018 Ocak'ta yapılacak % 4'lük zam verilmeden uçup gidecektir. Vergi dilimleri mevcut haliyle korunarak matrahı artırılmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.