Koncuk: Genç İşsizlik İçin Radikal Tedbirler Alınmalıdır

Koncuk: Genç İşsizlik İçin Radikal Tedbirler Alınmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, artan işsizlik rakamlarına dikkat çekti. Bilhassa genç işsizlikle ilgili çok daha ciddi ve radikal tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Koncuk, “Geleceğe umutla bakabilmek için genç...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, artan işsizlik rakamlarına dikkat çekti.  Bilhassa genç işsizlikle ilgili çok daha ciddi ve radikal tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Koncuk, “Geleceğe umutla bakabilmek için genç işsizlik oranını daha makul rakamlara indirmekten başka yol yoktur. Başımızı kuma gömmeyelim” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İşsizlik 2017 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 463 bin kişi artarak 3 milyon 287 bin kişi oldu.

15-24 yaş işsizlik oranı 3,8 puanlık artış ile %19,8 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 1,2 puanlık artış ile %10,7 olarak gerçekleşti.

İstihdam 2017 Nisan'da önceki yılın aynı dönemine göre 519 bin kişi artarak 28 milyon 157 bin, istihdam oranı geçen yıla göre aynı %47,2.

Bu rakamlar istihdam konusunda, bilhassa genç işsizlikle ilgili çok daha ciddi ve radikal tedbirler alınması gerektiğini göstermektedir.

Resmi rakamlara göre %19.8 olan genç işsizlik rakamlarının çok daha yüksek olduğu aşikardır. Bunca gencin işsiz olması büyük bir tehlikedir.

Geleceğe umutla bakabilmek için genç işsizlik oranını daha makul rakamlara indirmekten başka yol yoktur. Başımızı kuma gömmeyelim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.