Koncuk: Kamuda Paralel Kokuşmuşluğa Fırsat Verilmemeli

Koncuk: Kamuda Paralel Kokuşmuşluğa Fırsat Verilmemeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışma hayatının sorunlarına vurgu yaparak, belirsizliklerin devam ettiğini ifade etti.

"Çalışma hayatında düşünülenler artık kabak tadı vermiştir" diyen Genel Başkan Koncuk, "Korku ve kafa karışıklığı, torpilli yönetici atama ve mülakatlı görevde yükselme de eklenince, sendikacılık gerçek anlamını yitirmek üzeredir" dedi.
 
15 Temmuz'da oluşan ruhun kucaklaşma ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına iyi bir fırsat olduğunun altını çizen Genel Başkan Koncuk, "Bu fırsat bugün kaçırılmış gibi görünse de huzurun, kucaklaşmanın  yeniden sağlanmasından herkes sorumludur.Ayrımcılığın ortadan kaldırılacağına dair adımları görelim.Ha gayret, biz Türkiye'yiz" dedi.
 
Genel Başkan İsmail Koncuk;
 
Çalışma hayatında belirsizlikler devam ediyor.Son zamanlarda sözleşmeli+mülakatla öğretmen ve memur alımı da eklenince sıkıntı büyüdü.
 
Sendika olarak yıllardır 4-B, 4-C, 5393'ün kadroya geçmesinin mücadelesini verirken, çakılı kadro mülakatla öğretmen ve memur alımı tüy dikti.
 
Bir yandan devlet memurluğu kavramının ortadan kalkacağı, diğer yandan tüm memurlara ucube bir performans sistemi dayatması anlaşılmazdır.
 
Çalışma hayatında düşünülenler artık kabak tadı vermiştir.Tüm kurumlarda yönetici atamaları ve görevde yükselmede yaşananlardan gına geldik.
 
Toplu Sözleşmede yaşananlar, kararların hayata geçirilememesi TİS'e duyulan güveni de kökten sarsmıştır.20 madde halen uygulanmamıştır.
 
Çalışma hayatı öyle bir hale gelmiştir ki, sendikal tercihler dahi oluşan bu korku ve belirsizlik ortamına bağlı olarak yapılmaktadır.
 
Korku ve kafa karışıklığı,torpilli yönetici atama ve mülakatlı görevde yükselme de eklenince,sendikacılık gerçek anlamını yitirmek üzeredir.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak tüm gayretimiz bu korku ikliminin doğru olmadığını anlatmakla geçmektedir.Sebep olanlar dahi artık bu pisliği temizleyemez.
 
Sendikacılık bir yana aslında okumuş her insana düşen,devlet yönetimi bakımından kabul edilemeyecek paralel kokuşmuşluğa fırsat vermemektir.
 
Esasen 15 Temmuz, yeniden kucaklaşmak, ayrımcılığı ortadan kaldırmak, huzuru hakim kılmak için iyi bir fırsattı, bu şuan kaçırılmış gibidir.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak, hiçbir şey için geç olmadığına inanıyoruz.Hatalar ortaya konulabilir, problemler tespit edilerek yeni bir yol bulunabilir.
 
Huzurun, kucaklaşmanın  yeniden sağlanmasından herkes sorumludur.Ayrımcılığın ortadan kaldırılacağına dair adımları görelim.Ha gayret.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak, kamuda huzur istiyoruz.Çalışma barışının sağlanması için, yetkililerden sorumlu açıklamalar bekliyoruz. Biz Türkiye'yiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.