Koncuk: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti “34 YAŞINDA”

Koncuk: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti “34 YAŞINDA”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı sayın İsmail Koncuk, yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. Kuruluş yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Koncuk mesajında; 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı sayın İsmail Koncuk, yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. Kuruluş yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Koncuk mesajında; 

“20 Temmuz 1974 Barış Harekatıyla bağımsızlığına kavuşan, 15 Kasım 1983 tarihinde ise kendi kaderini belirleyerek tüm dünyaya hür ve bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin kuruluşunun 34. Yılını coşku ve heyecanla kutluyoruz. 

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi içinde verdiği onurlu savaş destansı bir mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılmasıyla sonuçlanmıştır. 

Yüzyıllardır Türk yurdu olarak tarihteki yerini alan yavru vatanımız ,karanlık ellerin tezgahlarıyla birlikte 20. Yüz yılda asla unutulmayacak olan bir soykırıma ne yazık ki tanıklık etmiştir. 

Tarihe kanlı Noel olarak geçen katliam ve Muratağa, Sandallar, Atlılar, Taşkent’te soykırıma varan vahşet hala dün gibi hafızalarda ki yerini korumakta, yaşanan olaylar sırasında kaybolan binlerce Kıbrıslı Türk vatandaşından hala herhangi bir iz bulunamamaktadır. 

Yaşanan bu acı olaylar neticesinde Türk ordusu 20 Temmuz 1974 günü gücünü tüm dünyaya bir kez daha ispatlamış ve Anavatan Türkiye’nin yavru vatanının yanında olduğu gerçeğini herkese bir kez daha haykırmıştır. 

15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetle kendi bağımsızlıklarını ilan eden Kıbrıs Türkü bugün kendi devletleri içinde, barış ve huzur ortamında 34. yılı geride bırakmanın haklı gururu ve onurunu taşımaktadır. 

Bilinmelidir ki, Kıbrıs adası kilometrelerce uzakta olan Yunanistan, İngiltere ve ABD için ne kadar önem arz ediyorsa 65 km. ötemizde olan  bu vatan toprağı bizler içinde o kadar önem arz etmektedir. 

Her şeyden ötesi, Kıbrıs 500 yıllık Türk yurdu olup, yüz binlerce Türk soydaşımız yaşamaktadır. Yalnızca bu yüzden bile bizim için Edirne, Diyarbakır, Hakkari, Muğla, Sinop neyse Kıbrıs’ta o’dur.

Verdikleri yaşam ve özgürlük mücadelesiyle, feda ettikleri nesilleriyle Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımız hür ve bağımsız bir devleti fazlasıyla hak etmektedirler.  Bu sebeple Kıbrıs davası Türk milletinin milli davasıdır ver bu davadan asla ödün verilemez. 

Tüm Dünya ülkelerinin artık Kıbrıs adasında 34 yıldır iki ayrı devlet olduğunun farkına varması ve haksız bir şekilde uyguladıkları ambargoları kaldırması gerekmektedir.

Oraları bizlere vatan toprağı yapan, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde gösterdikleri çaba ve emekle tarihe isimlerini altın harflerle kazıyan başta merhum Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf Raif Denktaş olmak üzere, Dr. Fazıl Küçük, Türk Mukavemet Teşkilatının yürekli mücahitleri, Türk ordusunun şanlı askerleri, isimsiz binlerce şehidimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, barış harekatına katılan ve bugün hala hayatta olan tüm gazilerimize sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyorum. 

Türkiye Cumhuriyeti gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de ilelebet payidar kalacağından en ufak bir şüphemiz yoktur. Bu vesileyle yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Cumhuriyet Bayramını içten dileklerimizle kutluyor sonsuza  kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.