Koncuk MEB'i Rehber Öğretmenlik Konusunda Uyardı

Koncuk MEB'i Rehber Öğretmenlik Konusunda Uyardı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in rehber öğretmenlere yönelik çıkaracağı anlamsız yönetmeliğe “Rehber öğretmenlerle diğer öğretmenler arasında huzursuzluk vardır” şeklinde gerekçe göstermesini eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in rehber öğretmenlere yönelik çıkaracağı anlamsız yönetmeliğe “Rehber öğretmenlerle diğer öğretmenler arasında huzursuzluk vardır” şeklinde gerekçe göstermesini eleştirdi. Koncuk, “Bende de MEB rehber öğretmenleri dedikodularla yargılıyor kaygısı oluştu. MEB bu hiç de bilimsel olmayan bu yaklaşımla rehberliği perme perişan edecek gibi görünüyor” dedi.

Koncuk şunları ifade etti: “Anlaşılan rehber öğretmenlerle ilgili MEB bir kafa karışıklığı içerisinde.

Rehber öğretmenlerle ilgili olumsuz yargıyı düzelteceklermiş. Rehber öğretmenler ve diğer öğretmenler arasında huzursuzluk olduğu da nereden çıkmış?

Doğrusu MEB'in bu anlayışla kendini savunması tüyler ürpertici. MEB bu kanaate hangi objektif değerlendirmelerle vardı, bilmiyoruz.

Bende de MEB rehber öğretmenleri dedikodularla yargılıyor kaygısı oluştu. MEB bu hiç de bilimsel olmayan bu yaklaşımla rehberliği perme perişan edecek gibi görünüyor, çünkü bu anlayıştan başka bir şey çıkmaz.

MEB'in kıymetli ve çokbilmiş bir kısım bürokratları bakın, rehber öğretmenin görevi öğrencilere rehberlik etmektir. Bu gerçeği unutmayın.

Siz gerçekten inandığınızı düşünmediğim bu kulaktan dolma bilgilerle ancak rehber öğretmenliği özünden saptırırsınız. Başka bir işe yaramaz.

Elinizde rehber öğretmenlerin verimliliğiyle ilgili bilimsel bir çalışma varsa açıklayın, bilelim, yoksa kendinizi komik duruma düşürmeyin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum