Koncuk: “MTSK Ücretleri Neden Düştü?”

Koncuk: “MTSK Ücretleri Neden Düştü?”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MTSK sınav ücretlerindeki  düşüş ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MTSK sınav ücretlerindeki  düşüş ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan, MTSK ile ilgili yönergenin yargıdan döndüğünü hatırlatarak,  MEB’in yönetmeliği düzenleyerek, Maliye Bakanlığı’na gönderdiğini ancak Maliye Bakanlığı’nın  adaylardan alınan 80 TL'den % 34'ünü maliye payı olarak kestiğini kaydetti.

Genel Başkan açıklamasında şunları ifade etti:  

Türk Eğitim Sen'in de resmi yazı ile sorduğu üzere, bugünlerde MTSK ücretlerindeki düşüşün nedeni merak edilmektedir. Olayın gelişimi yetkililerden gelen bilgilere göre şu şekildedir.

Bilindiği üzere MTSK ile ilgili yönerge yargıdan dönmüş, yönetmelik düzenlemesi gerekmekteydi. MEB gerekli yönetmeliği düzenleyerek Maliye Bakanlığına göndermişti.

Maliye Bakanlığı yine yapacağını yaptı ve adaylardan alınan 80 TL'den % 34'ünü maliye payı olarak kesti. MEB'in düzenlemesi ile 338 TL alması gereken görevlilere düşen pay bu sebeple düştü.

Şu an 80 TL olan ücretin artırılması mümkün görünmemektedir, ancak yıl başından itibaren gerekli artış yapılabilecektir. Yani, MEB yönetmelikle ücreti artırmayı düşünmüş ama maliye hesapları bozmuştur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.