Koncuk: Öğretmen Açığı Konusunda Sağır ve Dilsizi Oynuyorlar

Koncuk: Öğretmen Açığı Konusunda Sağır ve Dilsizi Oynuyorlar

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen ihtiyacının devam ettiğini söyledi. Şubat ayında atama yapılıp yapılmayacağına dair belirsizliğin sürdüğünü kaydeden Koncuk: “MEB ve Hükümet bu konuda adeta sağır ve dilsizi...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen ihtiyacının devam ettiğini söyledi. Şubat ayında atama yapılıp yapılmayacağına dair belirsizliğin sürdüğünü kaydeden Koncuk:  “MEB ve Hükümet bu konuda adeta sağır ve dilsizi oynamaktadır.” dedi. Ücretli öğretmen görevlendirmesine dikkat çeken Koncuk, “ ‘Öğretmen ihtiyacımız yoktur.’ diyenlerin, öncelikle görev verdikleri on binlerce ücretli öğretmenin varlığını açıklaması gerekir.” diye konuştu. Koncuk şu ifadelere yer verdi.

“Öğretmen ihtiyacımız hala vardır. Bunun en net göstergesi şu an görev verilen ücretli öğretmenlerdir. Buna rağmen öğretmen ataması yetersizdir.

MEB şuana kadar Şubat ayında öğretmen atanıp atanmayacağını açıklamış değildir. MEB ve Hükümet bu konuda adeta sağır ve dilsizi oynamaktadır.

Gerek öğretmen ataması gerekse İİBF'li 430 bin işsiz, gerek diğer genç işsizlerin feryadına bir sosyal devlet asla kulak tıkayamaz.

"Öğretmen ihtiyacımız yoktur." sözleri asla doğruyu değildir. Genç işsizlere kulak tıkayarak geleceğimizi inşa etmek mümkün değildir.

"Öğretmen ihtiyacımız yoktur." diyenlerin, öncelikle görev verdikleri on binlerce ücretli öğretmenin varlığını açıklaması gerekir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum