Koncuk: Sayın Bakan, Adil Bir Mülakat Asla Olmaz!

Koncuk: Sayın Bakan, Adil Bir Mülakat Asla Olmaz!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın sözleşmeli öğretmen alımının devam edeceğine ve mülakatın daha objektif kriterler içerisinde yapılacağına ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın sözleşmeli öğretmen alımının devam edeceğine ve mülakatın daha objektif kriterler içerisinde yapılacağına ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Koncuk, “Bu açıklamayı, ‘mülakat kalkmayacak’ olarak almıyorum. Sayın Bakan bu açıklaması ile şuana kadar "Mülakatın objektif olmadığını" kabul etmiştir.” dedi. Genel Başkan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

“Sayın İsmet Yılmaz "Sözleşmeli öğretmenlik devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat yapılması" demiş.

Son günlerde mülakat konusundaki tartışmalara böyle cevap vermiş Sayın Bakan "daha objektif kriterler içerisinde mülakat yapılması."

Bu açıklamayı, "mülakat kalkmayacak" olarak almıyorum. Sayın Bakan bu açıklaması ile şuana kadar "Mülakatın objektif olmadığını" kabul etmiştir.

Gelelim, daha objektif mülakat yapılması konusuna. Şunu Sayın Bakan dahil herkes bilmelidir ki, daha objektif mülakat asla yapılamaz.

Mülakatı nasıl yaparsanız yapın, isterse iyi niyetli olun, adil sonuçlar elde edecek bir sistemi kuramazsınız. Bunu herkesle tartışabiliriz.

Bu sebeplerle Sayın Bakan'ın açıklamasını önemli buluyorum, bundan sonrası ise, mülakat yönteminin asla adil olamayacağını anlatabilmektir.

Türk Eğitim Sen olarak, mülakatın yanlış bir yöntem olduğunu her fırsat ve zeminde anlatmaya devam edeceğiz. Yanlıştan dönmek erdemdir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.