Koncuk, Tüm Çalışanlara Güvenceli İstihdam İstedi

Koncuk, Tüm Çalışanlara Güvenceli İstihdam İstedi

Kamuda çalışan taşeron firma çalışanlarının kadroya alınmasıyla ilgili düzenleme hakkında görüşlerini belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, konfederasyon olarak yaşanan gelişmelerin küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu vurguladı.

Kamuda çalışan taşeron firma çalışanlarının kadroya alınmasıyla ilgili düzenleme hakkında görüşlerini belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, konfederasyon olarak yaşanan gelişmelerin küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu vurguladı. Kamuda diğer istihdam modellerinde çalışanların sıkıntılarının da giderilmesi gerektiğini söyleyen Koncuk açıklamasına şöyle devam etti: 

“Bu sabah saat 08:00 civarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu telefonla arayarak, taşerona kadro ve 4C'lilerin 4B'ye geçirilmesi konusunda bilgi verdi. Öncelikle Sayın Bakan’a hassasiyeti için teşekkür ediyorum.

Taşeronu 4/ D'li yapacak olan düzenleme önemli bir düzenlemedir ve yıllardır taşeron konusunu anlatmaktan dilimizde tüy bitmiştir. Gerçi tüm taşeron çalışanlarının işçi yapılması ne kadar memnuniyet oluşturacak bunu zaman içinde göreceğiz.

Gelelim 4 /C’ li kardeşlerimize. 4 C’lilerin kadroya alınması Türkiye Kamu Sen'in vazgeçilmez talepleri arasında olmuştur. Bu talebimizden milim sapmadan üzerine üzerine gittik ve 4/ B'li değil, 4/ A'lı olmalarını istedik. Geldiğimiz nokta tabi ki küçümsenmeyecek büyük bir gelişmedir.

Eksikler olabilir, bunları düzeltmek adına da mücadeleden vaz geçmeyiz, ancak, "Bu işlere bir kadın eli değmeli." demiştim ve 4 /C'lilerin 4/ B'li yapılması Sayın Jülide Sarıeroğlu'na nasip oldu. Sayın Bakan’a 4/C'li kardeşlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. 

Şimdi sıra 4 /B'lilerin taleplerine cevap bulmaktadır. Gerek 4/B'li memur, öğretmen gerekse sağlık çalışanı, bu çalışanlarımızın talepleri gözden ırak tutulamaz ve mutlaka çözüm bulunmalıdır. Vekil, 5393, İHS adı altında tüm istihdam modelleri güvenceli çalışmaya dönüştürülmelidir.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.