Koncuk'tan Cumhurbaşkanı'na Destek: İslam asrın idrakine uygun bir dindir

Koncuk'tan Cumhurbaşkanı'na Destek: İslam asrın idrakine uygun bir dindir

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde dinimiz üzerinden yapılan tartışmaları değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde dinimiz üzerinden yapılan tartışmaları değerlendirdi.

Kendini bilmez bir takım insanların İslam dini üzerinden kabul edilemeyecek açıklamalar yaptıklarını belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, “İslam elbette güncellenmez, burada güncellenmesi gereken, her döneme hitap eden İslam diniyle ilgili, bilgilerimizi güncellememiz, idrakimizi İslam’ı ve asrı anlayacak seviyeye getirebilmemizdir” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;

Kendini bilmez bir takım insanların İslam üzerinden, kabul edilemeyecek açıklamaları sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanının İslam’ın güncellenmesi ifadesi ile birlikte bir tartışma aldı başını gidiyor. Aslında burada söylenmek istenilen, İslam’ın asrın idrakine uygun bir din olduğudur.

Milli şairimiz Akif'in de vurguladığı üzere, Doğrudan doğruya Kuran'dan alıp ilhamı. Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam’ı. Aslında Akif'in bu dizeleri İslam dünyasının hem o dönem hem de bugün yaşadığı problemlerin çözüm anahtarıdır. Bunu başarmak zorundayız.

Din bir siyasi meta ya da kötü niyetli insanların geçim kapısı olduğu, bizim de araştırmadan, soruşturmadan bu tür art niyetli insanlara peşinen inandığımız sürece, din adına bize dayatılanların Yüce İslam diniyle ilgisi, alakası olmadığını idrak etmemiz mümkün olmayacaktır.

İslam elbette güncellenmez, burada güncellenmesi gereken, her döneme hitap eden İslam diniyle ilgili, bilgilerimizi güncellememiz, idrakimizi İslam’ı ve asrı anlayacak seviyeye getirebilmemizdir. Olaylara yobaz bir anlayışla bakmak değildir ki, İslam her tür yobazlığa karşıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.