Koncuk'tan Gelir Dağılımı Adaletsizliğine Tepki! İşte TÜİK Verileri

Koncuk'tan Gelir Dağılımı Adaletsizliğine Tepki! İşte TÜİK Verileri

Kasım 2017 itibariyla, bankalarda 1 milyon TL ve üzeri mevduatı olanların sayısı 17 bin 941 kişi artarak 126 bin 805'e ve bu kişilerin toplam mevduatı ise 844 milyar 454 milyon TL'ye ulaştı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bankalarda mevduatı 1 milyon TL olanların sayısının Kasım ayı itibariyle 17 bin 941 kişi arttığına dikkat çekerken, diğer taraftan ise vatandaşların yüzde 62’sinin ise borçlarından şikayetçi olduğunu, yüzde 38’inin ise masasına iki günde bir et yemeği koyamadığını belirtti.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğe vurgu yapan Genel Başkan Koncuk, “Birileri servetlerine servet katarken, diğer tarafta fakirlik daha da derinleşmektedir” dedi. 

Genel Başkan Koncuk değerlendirmesinde;

“Kasım 2017 itibariyla, bankalarda 1 milyon TL ve üzeri mevduatı olanların sayısı 17 bin 941 kişi artarak 126 bin 805'e ve bu kişilerin toplam mevduatı ise 844 milyar 454 milyon TL'ye ulaştı. 

TÜİK verilerine göre ise her 100 vatandaşın 34'ü kazandığı parayla ucu ucuna yaşıyor ve beklenmedik bir harcama çıktığında bunu karşılayamıyor. Vatandaşların yüzde 62'si borçlarından şikayetçi ve iki günde bir masasına bir tabak et yemeği koyamayanların oranı yüzde 38. 

Aslında bu rakamlar ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizliği ortaya koymaktadır.Bir yandan servetine servet katanlar artarken, diğer yandan fakirlik daha da derinleşmektedir.Neredeyse orta sınıf ortadan kalkmaktadır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.