Koncuk'tan Müdür Yardımcılığı Keyfiyetine Tepki

Koncuk'tan Müdür Yardımcılığı Keyfiyetine Tepki

İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdür yardımcılığı sınavı öncesinde yönetmelikte yapılan değişikliği sert bir dille eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından  Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdür yardımcılığı sınavı öncesinde yönetmelikte yapılan değişikliği sert bir dille eleştirdi. Koncuk şunları kaydetti: 

“MEB'in müdür yardımcılığı sınavı öncesinde yönetmelik değişikliğine gitmesi etik değildir. Burada en büyük problem 4 yılını doldurmuş olanların görev süresinin 4 yıl daha uzatılması değildir, bu uzatma yetkisinin okul müdürünün inhasına bağlanmasıdır. Şuan 4 yılını doldurmuş olanlar zaten 2011 yılında yapılan sınav sonucu müdür yardımcısı olmuş kişilerdir. Yapılan yönetmelik değişikliği ile "tamamının görev süresi 4 yıl daha uzatılmıştır denilseydi, hiç bir itirazımız olmazdı, biz sendika olarak sürenin 4 yıl olmasına, her dört yılda bir insanların sınav kazanmak zorunda bırakılmasına karşı olduğumuzu açıklamış, yönetmeliğin bu yönüne de dava açmıştık. 

Okul müdürünün inhası şartı yanlıştır, ahlaki değildir. Hepinizin malumu olan, bir sendika genel başkanının, bu gelişme üzerine, talebimiz yerine getirildi, diye sevinç çığlığı atarcasına açıklama yapması da bunların hem ahlaki, hem de sendikal seviyesini ortaya koymaktadır. Bu yönetmelik değişikliği, yazılı sınavdan sonra yapılabilir, yazılı sınavla atananların görev süresinin 8 yıl olacağı açıklanabilirdi. Ayrıca, kurucu müdürlere ve kendi okulunu seçme şartıyla okul müdürlerine (+5 puan yerine), +8 puanı verilecek, şeklinde bir düzenleme yapılması da kabul edilemez. Bu yüksek bir puandır ve eşitliği bozacak bir düzenlemedir. 

MEB bu yaptığının neye ve kime hizmet ettiğini iyi bilmektedir. Bu düzenlemeler tesadüfen yapılmış değişiklikler değildir. Bu değişikliğe imza atanlar, MEB'de yaşanan kavganın, ayrımcılığın devamından yana tavır koymuştur. Tüm bunlara rağmen, Türk Eğitim Sen üyeleri yapılacak olan yazılı sınava girecektir. Biz biliyoruz ki, hem yandaş, sarı paralel sendika, hem de bu gayri ahlaki düzenlemeyi yapan zevat Türk Eğitim-Sen üyeleri aman bu sınava girmesin, onların motivasyonlarını bozalım, diye düşünmekte ve bunu çok istemektedirler. Yapılan bu düzenlemeler, bu rahatsızlıklarını gün yüzüne çıkarmıştır. Bu düzenlemeyi yapanlar, eminim ki, bu yazılı sınavı tek şart olarak yaptıkları, düzenlemeden de çok pişmandırlar. Bunlar şundan emin olsunlar, adam gibi sınav yaparsanız, Türk Eğitim-Sen üyeleri bu sınavlara girer ve kazanırlar. Yok torpille, yönetici atayacağız derseniz, bu ahlaksızlığa karşı da her türlü mücadelemizi sonuna kadar yapar, gider aslanlar gibi öğretmenlik yaparız, ancak emin olun, meydanı da bu yalaka sözde yönetici taifesine bırakmayız. 

Sayın Nabi Avcı ve bu ahlaksızca düzenlenmiş yönetmelikleri hazırlayanlar şunu iyi bilsinler, bu yaptıklarınız eğitim öğretimi yere vurmaktan başka hiç bir işe yaramamaktadır, okullar bu liyakatsiz yöneticiler yüzünden çok kötü durumdadır ve tüm sorumluluk sizlerindir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.