Koncuk'tan Taşeron İşçilere Kadroya Tam Destek

Koncuk'tan Taşeron İşçilere Kadroya Tam Destek

Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen kamuda çalışan taşeron işçi temsilcileri Genel Başkan İsmail Koncuk ile görüştü.

Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen kamuda çalışan taşeron işçi temsilcileri Genel Başkan İsmail Koncuk ile görüştü.

Seçim dönemi bütün taşeronları devlet kadrosuna alacakları sözünü seçim meydanlarında veren hükümet yetkililerinin sözünü tutmalarını isteyen temsilciler, konuyla ilgili Genel Başkan’dan destek istediler. 

Ziyarete, Kamu Taşeron Çalışanları Platformu temsilcilerinden, Halit Önük Adana’dan, Fatih Öksüz Giresun’dan, Bayram Akdere Kahramanmaraş’tan, Kadri Eroğul Kütahya’dan, Meryem Aydan Erzincan’dan, Kübra Kaya Sivas’tan, Zübeyde Kavuş Turgut Erzurum’dan, Adil Muhtaroğlu Samsun’dan, İsmet Çelik İstanbul’dan, Fatoş Coşkun Bursa’dan Rıdvan Kiraç Siirt’ten, Selim Yılbaş Şırnak’tan, İbrahim Canbolat Osmaniye’den katıldılar. 

Kamuda taşeron çalışanların tümünün kadroya alınacağı sözünün çıkartılacak yasayla yerine getirilmesini istediklerini belirten temsilciler, “kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” dediler. Taşeron çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili seçim meydanlarında verilen sözün eksizsiz bir şekilde yasada yer alması gerektiğini belirten platform temsilcisi Halit Önük, haksız yere işinden atıldığı için yargı yoluna başvuranların da ilgili yasadan faydalanmasını istediklerini vurguladı. 

İş yerlerinde baskının çok fazla olduğunu vurgulayan temsilciler, konuyu gündeme taşımak ve çalışanların yaşadığı endişeyi, çektiği iş yükünü kamuoyuna anlatmak için eylem yapmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekledi. Seslerini duyurmak için Türkiye Kamu-Sen’den destek istediklerini ifade eden taşeron çalışan temsilcileri kendilerine kapılarını açan konfederasyonumuza da teşekkürlerini ilettiler. 

Ülkenin her köşesinden gelerek sıkıntılarını dile getiren taşeron çalışanları dinleyen Genel Başkan İsmail Koncuk da “Türkiye Kamu-Sen her zaman çalışanların yanındadır” diyerek desteğini  dile getirdi. Çalışma hayatında yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve her platformda bu sıkıntıları yetkililere ilettiklerini vurgulayan Koncuk, bu konuda da taşeron çalışanların destekçisi olduklarını söyledi. Taşeron sisteme başından beri karşı olduklarını vurgulayan Genel Başkan, artık kamu çalışanlarının, genç işsizlerin, atanamayan öğretmen ve İBBF başta olmak üzere tüm işsiz gençlerin haklarını savunacak ve her daim yanlarında olacak sendikalara destek vermeleri gerektiğinin de altını çizdi. “Çalışanların ve işsizlerin haklarını geriye değil, ileriye götürecek, mağduriyetlerinde yanlarında olacak, kısılan seslerine ses olacak tek konfederasyon Türkiye Kamu-Sen’dir” diyen Koncuk, gerçek mücadele için kamuda işin erbabına bayrağın temsil edilmesinin önemine işaret etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.