Koncuk'tan Toplu Sözleşme Öncesi Zam Pazarlıkları Değerlendirmesi

Koncuk'tan Toplu Sözleşme Öncesi Zam Pazarlıkları Değerlendirmesi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “Bu rakamlara göre memur ve emekliler 2017 yılında toplam %3+4 zam, 2.89 enflasyon farkı almış olacak. Memurun kaderi bu denilebilir mi?”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “Bu rakamlara göre memur ve emekliler 2017 yılında toplam %3+4 zam, 2.89 enflasyon farkı almış olacak. Memurun kaderi bu denilebilir mi?” diye sordu.

İşçiler için imzalanan Toplu sözleşmeyi de değerlendiren Genel Başkan Koncuk, “Kamu İşçileri için imzalanan Toplu Sözleşme memurlar için de bir ölçü olabilir, öncelikle aradaki farkı memur ve emekli için de istenebilir” dedi. Genel Başkan, “Hükümet memur için 2017 bitmiştir dememelidir. Tüm bunlar dikkate alındığında memur ve emekliler için Ağustos ayında imzalanacak TİS'te dile getireceğimiz rakamlar şekillenmektedir” dedi. 

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;
“Memur ve emekliye enflasyon farkı verileceği ay, enflasyon, bir önceki aya göre 0.27 düştü. Geçen ay 6.17 olan enflasyon, 6 aylık 5.89 oldu.

6 aylık enflasyon sonucuna göre memurlara 2.89 oranında enflasyon farkı verilecek.% 4 oranındaki zammı da ekleyince toplam zam %6.89 olacak. 

Bu rakamlara göre memur ve emekliler 2017 yılında toplam %3+4 zam, 2.89 enflasyon farkı almış olacak. Memurun kaderi bu denilebilir mi? 

İşçilerimize ise 2017'de 1.6 ay %7.5, 2. 6 ayda %5 zam.3000 TL'den az maaş alanlara 90 TL, ek ödemeleri de 500 TL den 750 TL ye çıkarılacak. 

Burada kastım işçilerimize yüksek zam verildiğini söylemek değildir. Memur ve kamu işçisi için imzalanan Toplu Sözleşme farkını görebilmek. 

Kamu İşçileri için imzalanan Toplu Sözleşme memurlar için de bir ölçü olabilir, öncelikle aradaki farkı memur ve emekli için de istenebilir. 

Nedir bu fark 12.5-9.89=2.61 oransal zam farkı, buna 3000 TL’nin altında maaşlılara 90 TL ve verilen 250 TL’lik ek ödemeyi de eklemek lazım. 

İmzalanan TİS'te 2018 zammının %3.5+3.5 olması ise memurlar için inşallah sıkıntı yaratmaz. Hükümet memur için 2017 bitmiştir dememelidir.

Tüm bunlar dikkate alındığında memur ve emekliler için Ağustos ayında imzalanacak TİS'te dile getireceğimiz rakamlar şekillenmektedir. 

Ağustos'ta yapılacak TİS'te en büyük endişemiz, yetkili kılınan konfederasyonun Hükümet karşısında direnme katsayısıdır. Umutlar boşa çıkmasın” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.