Kredi kartı faizleri ve asgari ödeme oranı düşürüldü

Kredi kartı faizleri ve asgari ödeme oranı düşürüldü

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami faiz oranları 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere düşürüldü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartlarında asgari tutarı dönem borcunun yüzde yirmisi ile yüzde kırkı arasında olacak...

Merkez Bankası'nın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğine göre, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, yüzde 1.40'tan yüzde 1.25’e düşürüldü. 

Aynı tebliğ ile yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı da yüzde 1.12'den, yüzde 1.0 düzeyine indirildi.

Tebliğ ile Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 1.70'ten yüzde 1.55’e, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı da yüzde 1.42'den, yüzde 1.30 düzeyine düşürüldü.

Kredi kartı asgari ödeme yüzde 20-40 arasında olacak

Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, kredi kartı borcunda asgari ödeme tutarı %30'dan %20'ye düşürülüyor. Yayımlanan yönetmelik ile asgari ödeme tutarını belirleme yetkisi bankalardan alınarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) verildi.

BDDK ise bu yetkisi borcun yüzde 20'si ile borcun yüzde kırkı arasında olacak şekilde belirleyebilecek. Ayrıca, BDDK iki kurumun görüşünü alarak bu asgari ödeme tutarını daha da düşürebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.