KYK Burs / Kredi Başvurularında Kafa Karıştıran Sorular!

KYK Burs / Kredi Başvurularında Kafa Karıştıran Sorular!

2020-2021 eğitim öğretim yılında ÖSYM Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları...

2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı.

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurması gerekiyor. 

12-127.jpg

BAŞVURU FORMUNDA GARİP SORULAR!

Üniversite öğrencilerinin Devletin resmi kurumu olan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na Burs ve Kredi başvurusu yapmak için kendilerinden talep edilen özel bilgilerin sorgulanmasına Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan tepki geldi.

Genel Başkan Geylan yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

"Üniversite öğrencimiz KYK burs/kredi başvurusunu yapmak için sisteme giriyor, karşısına gelen ilk soru şunlar: Gençlik Merkezi üyesi misiniz? Genç Gönüllüler Platformu üyesi misiniz?

Bu sorulara cevap verdikten sonra başvuru süreci devam ediyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sormak lazım; Gençlik Merkezi ya da Genç Gönüllülerden olma şartı, öğrencilerimizin yurt ya da burs hakkı kazanmalarında aranan kriterlerden midir ki sorgulanıyor?

Öyleyse, böyle saçmalık olur mu? Öyle değilse böyle başvuru saçmalığı olur mu?"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.