M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, Aydın ve Manisa'da Seslendi: 3600 Unutulmasın!

M. Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, Aydın ve Manisa'da Seslendi: 3600 Unutulmasın!

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, Aydın ve Manisa Şubelerinin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı. Manisa'nın Akhisar ilçesinde ve Merkezde üyelerle biraraya gelen Genel Başkan Yardımcıları, Alaşehir ve Salihli'de..

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, Aydın ve Manisa Şubelerinin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı.  Manisa'nın Akhisar ilçesinde ve Merkezde üyelerle biraraya gelen Genel Başkan Yardımcıları, Alaşehir ve Salihli'de okulları ziyaret ederek eğitimcilerle buluştu. Daha sonra Aydın'a geçen heyet, Şube Başkanı, şube yönetim kurulu üyeleri, şube kadın komisyonu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ve üyelerimizle biraraya geldi. 

3600 ek gösterge taahhüdünün biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, ek gösterge sözünün ikinci 100 günlük eylem planında yer aldığını, bu planın süresinin de 17 Mart tarihinde dolacağını belirtti. Yiğit, en kısa sürede 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesini istedi.

Sözleşmeli istihdam modeline karşı olduklarının bir kez daha altını çizen Yiğit: “Öğretmenlerimiz, eşinden, çocuğundan, ailesinden mahrum kalmaktadır. MEB bu şekilde aileleri parçalamaktadır, ailenin kutsallığına zarar vermektedir.” dedi.

Mülakat yöntemini de eleştiren yiğit, “Sendikamız mülakat yöntemini de gerek öğretmen gerekse yönetici atamalarında ve tüm kamuda topyekün reddetmektedir. Şeffaf ve güvenilir olmayan, adaletsizliklere zemin hazırlayan, hukuk dışı mülakat yöntemi de kaldırılmalıdır.” diye konuştu.

Toplantılarda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, Türk Eğitim Sen olarak sendikacılığı eğitim çalışanlarıyla birlikte, onlardan aldığı güçle yaptıklarını kaydederek şunları söyledi: “Öğretmenler odasına başımız dimdik giren bir sendikayız. Her sendika öğretmenler odasına başı dik bir şekilde giremez. Öğretmenler odasına girebilmek, öğretmenlerin karşısına çıkabilmek için alnı ak olmak gerekir, yüreğinin yetmesi gerekir.
Türk Eğitim Sen, eğitimcinin derdi ile dertlenen ve bu dertlerin, sorunların çözümü için mücadele eden yegâne güçtür, tek sendikadır. Başka sendikalar gibi müdür odalarında ve yöneticiler eliyle sendikacılık yapmaz; öğretmenler odasında yaptıklarını gururla anlatır. Türk Eğitim Sen ‘in sendikacılığının takdiri ise; eğitim çalışanlarının saygısı ve yüreklerini Türk Eğitim Sen’e açmalarıdır. Bize, bu sevgi, saygı ve itibar verilebilecek en büyük ödüldür.”

Türk Eğitim-Sen olarak yönetici atamalarında mülakat sisteminin kaldırılarak, atamaların yazılı sınav esasına göre yapılmasını gerektiğini ifade eden Şahindoğan, 2023 Eğitim Vizyonu’nda yönetici atamalarında yazılı sınav taahhüdü verildiğini, fakat son yayınlanan takvime göre,  okul yöneticilerinin sınava girmeden ek bir değerlendirme formu ile bir dört yıl daha görev süresinin uzatılmasının sağlandığını bildirdi. “Takvimin yeniden aynı haliyle yayınlanması hayal kırıklığı yaratmıştır” diyen Şahindoğan, 21 Nisan’da yapılacak yönetici atama sınavına tüm üyelerimizin girmesini istedi.

Yetki sürecine de dikkat çeken Şahindoğan, “Eğer bu sarı sendika yetkili sendika olmaya devam ederse, Hükümetin karışışında iş güvencemizi koruyamayız. Varlığını Hükümete bağlı olarak sürdüren bir sendikanın, Hükümetin karşısında çalışanların haklarını savunması mümkün değildir. Onların kamu çalışanlarının haklarını savunma gibi bir dertleri yoktur.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.