Mahkeme: Göreve iade edilen kamu görevlisi yöneticilik görevine de iade edilmelidir

Mahkeme: Göreve iade edilen kamu görevlisi yöneticilik görevine de iade edilmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, okul müdürü olarak görev yapmakta iken KHK ile kamu görevinden çıkarılan ancak sonrasında sınıf öğretmeni olarak kamu görevine iade edilen üyemizin...

Eğitim-Bir-Sen olarak, okul müdürü olarak görev yapmakta iken KHK ile kamu görevinden çıkarılan ancak sonrasında sınıf öğretmeni olarak kamu görevine iade edilen üyemizin, eski görevi olan okul müdürlüğüne yeniden görevlendirilmesi talebinin reddi üzerine açtığımız davada, mahkeme, kamu görevine iade edilen personelin yöneticilik görevine iade edilmemesini hukuka aykırı bularak işlemi iptal etti.

Malatya 2. İdare Mahkemesi, kararında, “dava konusu işlemin yasal dayanağı olan 1/2/2018 tarihli ve 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un 10. maddesinin 25/7/2018 tarihli ve 7145 sayılı Kanun’un 22. maddesiyle değiştirilen (1) numaralı fıkrasının üçüncü cümlesinde yer alan, ‘kamu görevinden çıkarılmış olanların kamu görevine iade edilerek yeniden atamalarında, yöneticilik görevinden önce bulundukları kadro ve pozisyon unvanları dikkate alınarak atamalarının yapılacağına’ ilişkin düzenlemenin, Anayasa’ya ve hukuka aykırı olduğunun Anayasa Mahkemesi’nin 24/12/2019 tarihli E:2018/159 ve K:2019/93 sayılı kararı ile ortaya konularak iptal edilmesi karşısında, anılan mevzuat hükmü uyarınca ... yöneticilik görevi üzerinden alınıp … sınıf öğretmeni olarak atanan davacının, eski görevi olan okul müdürü olarak yeniden görevlendirilmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddinde hukuka uyarlık bulunmadığı”na dikkat çekti.


Mahkeme kararı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.