Mahkeme: Sağlık Mazeretinde Boş Kadro Şartı Olamaz!

Mahkeme: Sağlık Mazeretinde Boş Kadro Şartı Olamaz!

Eğitim-Bir-Sen olarak, il merkezinde münhal şef kadrosuna sağlık özrü nedeniyle naklen atanma talebi, münhal kadro unvanına sahip olmadığı gerekçesiyle reddedilen şef (özelleştirme) kadrosunda bulunan üyemiz adına açtığımız davada...

Eğitim-Bir-Sen olarak, il merkezinde münhal şef kadrosuna sağlık özrü nedeniyle naklen atanma talebi, münhal kadro unvanına sahip olmadığı gerekçesiyle reddedilen şef (özelleştirme) kadrosunda bulunan üyemiz adına açtığımız davada, boş kadro yokluğunun sağlık mazeretinin karşılanması için gerekli önlemleri alma yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacağı gerekçesiyle işlem iptal edildi.

Elazığ 2. İdare Mahkemesi, kararında, “davacının kısa sürede uzman hekime ulaşma olanağının bulunmadığı, haliyle davacının sağlık durumu gerekçesiyle atanmasını gerekli gösterecek şartların somut olayda var olduğu, bu haliyle boş kadro yokluğunun anayasal koruma ve devlete ‘sağlık mazeretinin karşılanması’ için gerekli işlemleri ve/veya önlemleri alma yükümlülüğünü başlı başına ortadan kaldırmayacağı ve bu anlamda çözüm üretebileceği” gerekçesine yer verdi. 

Mahkeme kararı için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.