Mahkeme: Soruşturma Onayı Dışındaki Konudan Ceza Verilemez

Mahkeme: Soruşturma Onayı Dışındaki Konudan Ceza Verilemez

Mahkeme: Soruşturma Onayı Dışındaki Konudan Ceza Verilemez

 

Mahkeme, üyemizin 657 sayılı Kanun’un 125/B-a maddesi uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmasına ilişkin işlemi hukuka aykırı bularak, iptal etti.

Mahkeme, kararında, “…soruşturma sırasında tespit edilen ve soruşturma onayı dışındaki halk oyunları ekibinin çalışmalarını, onay alınan yer dışında bir başka yerde yapması ile ilgili iddianın soruşturulabilmesi için öncelikle Valilik onayı alınması gerekirken, bu onay alınmaksızın bu iddianın soruşturulması ve iddianın sübuta erdiği belirtilerek disiplin cezası teklifi getirilmesi mevzuata uygun olmadığından, usulüne uygun olarak yapılmayan soruşturma sonucu getirilen teklif doğrultusunda davacının dava konusu disiplin cezası ile cezalandırılmasında da hukuka uyarlık bulunmamaktadır…” ifadelerine yer vererek, dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, İzmir’in Torbalı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yapan üyemizin, 657 sayılı Kanun’un 125/B-a maddesi uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmasına yaptığı itirazın reddine ilişkin İzmir İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu’nun 17.09.2011 günlü 2011/90.1 sayılı işleminin iptali için İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştık.

Dava dilekçemizde, halk oyunları ekibinin çalışmalarının daha iyi yapılması için bir kaç gün Gaziemir Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nun kullanıldığını, ilgili yetkililerden bu konuda bir şikayet gelmediğini, cezanın keyfi olarak verildiğini, üyemizin 31 yıllık meslek hayatı boyunca hiç disiplin cezası almadığını, buna rağmen alt ceza uygulanmadığını belirterek, işlemin hukuka aykırı olduğunu dile getirmiştik. 

 

Mahkeme Kararını Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.