Maliye Bakanı Ağbal, kamu personeli sayısını açıkladı

Maliye Bakanı Ağbal, kamu personeli sayısını açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda kadrolu 2 milyon 894 bin 91 personel çalıştığını belirtti. Kamudaki sözleşmeli personel sayısı 149 bin 133, sürekli çalışan işçi 328 bin 701, geçici çalışan işçi 305 bin 892, geçici personel 22 bin 741.

TBMM Genel Kurulunda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşmelerinden sonra, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Maliye Bakanı Ağbal, maddeler üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan en son istatistiki bilgilere göre, kamuda kadrolu 2 milyon 894 bin 91 personel çalıştığını ifade eden Ağbal, kamudaki sözleşmeli personel sayısının 149 bin 133, sürekli çalışan işçi sayısının 328 bin 701, geçici çalışan işçi sayısının 305 bin 892, geçici personel sayısının 22 bin 741, diğer personel sayısının 97 bin 500 olduğunu söyledi. Ağbal, kamuda toplam 3 milyon 528 bin kişinin çalıştığını belirtti.

Naci Ağbal, muhalefetin "IMF borcu bitti ama sanki başka borç yok mu?" diye sorduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bir ülke mali olarak ne zaman batağa düşerse, o zaman borç alabileceğiniz tek bir kaynak vardır o da IMF'dir. Bir ülkenin mali açıdan çöküp çökmediğini, o ülkenin IMF'den borç alıp almadığından anlarsınız. Bu ülkenin 2002'de IMF dışında borç alabileceği hiç bir uluslararası banka, kuruluş kalmadığı için IMF'den kaynak kullanıldı. Ama bugün Türkiye, borç dinamikleri açısından güçlüdür, herhangi bir şekilde, gerek içeriden gerekse dışarıdan kaynak aradığı zaman da kaynağı bulabilmektedir. Dolayısıyla IMF borcuyla diğer normal banka borcunu birbiriyle karıştırmayın. Allah bir daha bizi böyle günlerle imtihan etmesin."

ESNAFA HER AŞAMADA DESTEK

Bakan Ağbal, seçim döneminde, "esnafa 30 bin lira faizsiz kredi desteği" verileceği yönünde beyanda bulunduklarını, hükümet eylem planında da bunu belirlediklerini söyledi. Vatandaşlardan bu yönde yoğun talep geldiğini dile getiren Ağbal, esnafa bugüne kadar her aşamada destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini bildirdi.

Maliye Bakanı Ağbal, emekli esnafın üzerindeki, 10 puanlık sosyal güvenlik destek primi kesintisini kaldırdıklarını, basit usulde çalışan esnafa 8 bin liraya kadar gelir vergisi kazanç istisnası getirdiklerini kaydetti. Ağbal, genç girişimci esnafa 75 bin liraya kadar 3 yıllık süreyle kazanç istisnası uygulaması da yaptıklarını ifade etti.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.