MEB, Görevde Yükselme Sınav Tarihini Açıklamalıdır

MEB, Görevde Yükselme Sınav Tarihini Açıklamalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen dışındaki kadrolarda çalışanlar, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav tarihinin bakanlık tarafından duyurulmasını beklemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen dışındaki kadrolarda çalışanlar, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav tarihinin bakanlık tarafından duyurulmasını beklemektedir.  Son olarak 2015 yılında yapılan sınavın üzerinden yaklaşık olarak üç yıl süre geçmiş olup, bakanlığın yeni sınav tarihini açıklaması beklenmektedir.

2018 Yılı başlarında kamuoyunda, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının 2018 yılı Eylül-Ekim aylarında yapılacağı konusunda bilgiler yer almıştır. Ancak, Eylül ayına girdiğimiz bugünlerde kamuoyunda beklenen sınav duyurusu bugüne kadar yayımlanmamış, bu durum ise çalışanlar üzerinde hayal kırıklığı yaşatmıştır. Öğretmen dışındaki çalışanların beklediği sınav tarihi ve duyurusu bakanlıkça bir önce açıklanmalıdır.

En son yapılan sınavın üç yıl önce yapıldığı dikkate alındığında bu sınavın yapılmaması, gelecek planlamasını bu sınavlara bağlayan personelleri her geçen gün mağdur etmektedir.

Ayrıca, öğretmen dışındaki kadrolarda görev yapanların bir diğer beklentisi ise aynı veya alt düzeydeki kadrolara sınavsız atanma talebidir. Sınavsız atamalar Valiliklerin yetkisinde olduğundan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Valiliklere  yazı yazarak, sınavsız atamaların Valiliklerce yapılması gerektiği hususu hatırlatılmalıdır.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıda;

1-Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav tarihinin belirlenerek gerekli duyurunun ivedilikle yapılması,

2-Yardımcı hizmetlilerin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilerek, öğrenim durumlarına uygun intibaklarının yapılması,

3-Öğretmen dışındaki personellerin aynı veya alt düzeydeki kadrolara, taleplerinin dikkate alınarak sınavsız olarak atamalarının yapılması konusunda Valiliklerin uyarılmasını(Memur kadrosunda görev yapan tüm memurların, talepleri halinde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni veya Bilgisayar İşletmeni kadrosuna geçirilmesi gibi) talep ettik.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.