MEB, Nitelikli Okullardaki Boş Kontenjanlara Yerleştirme Yapmalı!

MEB, Nitelikli Okullardaki Boş Kontenjanlara Yerleştirme Yapmalı!

MEB tarafından yayımlanan Liselere Geçiş Sınavı tercih kılavuzuna göre 22 Temmuz 2019 tarihinde yapılan 1. yerleştirme sonrasında 5 Ağustos 2019 ve 10 Ağustos 2019 tarihlerinde 2 defa nakil işlemi gerçekleşmişti.

MEB tarafından yayımlanan 2019 Liselere Geçiş Sınavı tercih kılavuzuna göre 22 Temmuz 2019 tarihinde yapılan 1. yerleştirme sonrasında 5 Ağustos 2019 ve 10 Ağustos 2019 tarihlerinde 2 defa nakil işlemi gerçekleşmişti. 

Yapılan nakil işlemlerinde Türkiye genelinde binlerce öğrenci tercihleri dikkate alınarak bir üst tercihlerine yerleşmiş oldu. 

10 Ağustos 2019 tarihi gibi erken bir tarihte sonuçlanan nakil işlemleri sonrasında, Merkezi Sınav Puanına göre öğrenci alan Nitelikli Okullara yerleşen çok sayıda öğrencinin; sunulan burs imkanları ve diğer bazı nedenlerle özel okullara geçiş yaptıkları görülmektedir. 

Bu nedenle Sınavla Öğrenci alan Nitelikli Okullarda Türkiye genelinde binlerle ifade edilecek sayıda boş kontenjanın bulunduğu ifade edilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli çalışmaların yapılarak Türkiye genelinde kaç kontenjanın boş bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmalıdır. 

Ayrıca; bir çalışma yapılarak, bu boş kontenjanlara yapılacak tercihler sonrasında puan üstünlüğüne göre yeni bir yerleştirme işlemi yapılmalıdır. 

Yapılacak bu yerleştirme ile; hem nitelikli okullarımızın boş kontenjanları öğrencilerimizin  hizmetine sunulmuş olacak, hem de Anadolu liselerinde yer alan ikili eğitime geçişler ve sınıf mevcutlarının kalabalıklığında bir nebze de olsa rahatlama sağlanmış olacaktır. 

Turkiyeegitim.com 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.