MEB Öğretmenlere Ek Nöbet Ücreti Verecek mi? Türk Eğitim-Sen'in MEB'ten Nöbet Ücreti Talebi

MEB Öğretmenlere Ek Nöbet Ücreti Verecek mi? Türk Eğitim-Sen'in MEB'ten Nöbet Ücreti Talebi

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda Bakanlığınıza  bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesi durumunda her bir nöbet görevine karşılık üç saat ek ders ücreti ödenmesi

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmekte; ancak, sadece bir nöbet görevi için üç saat ek ders ücreti ödenmektedir. Öğretmenlere nöbet görevi verilmesine ilişkin yönetmeliklerde herhangi bir sınırlama olmadığından okul ve kurum müdürlüklerince okulun şartları doğrultusunda haftada birden fazla nöbet görevi verilmektedir. Verilen nöbet görevleri öğretmenler tarafından yerine getirilmesine karşın ücret ödemelerinde ise sınırlama getirilerek bir nöbet için ücret ödenmekte, diğer nöbet görevleri için ise ücret ödenmemektedir. Bu durum angarya olup, angarya da Anayasamızca yasaklanmıştır.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlere mezkur yönetmelikler uyarınca birden fazla nöbet görevi verilerek bu görevleri yerine getirmeleri istenirken, karşılığında ise sadece bir göreve ücret ödenmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Devlet çalışanlarının haklarını korumak, çalışanlarının hak ettiği ücreti ödemek zorundadır. Birden fazla nöbet görevini yerine getiren öğretmenlere yapılacak olan ödeme de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesine ekonomik anlamda çok da fazla yük getirmeyecektir. Bu nedenle öğretmenlerimizin yerine getirdikleri her bir nöbet görevine karşılık hak ettikleri ücretlerinin ödenmesi ve nöbet görevi noktasında öğretmenlerimizin teşvik edilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda Bakanlığınıza  bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesi durumunda her bir nöbet görevine karşılık üç saat ek ders ücreti ödenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin Bakanlığınızca yapılması ve yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar birden fazla nöbet görevine ek ders ücreti ödenmesi için Valiliklere gereken talimatın verilmesini talep ettik.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.