MEB; personel kimlik kartı nasıl çıkartılır?

MEB; personel kimlik kartı nasıl çıkartılır?

01.01.2013 tarihinden itibaren, Personel Kimlik Kartlarının üretimi MEBBİS Devlet Kurumları Kimlik Kartı Modülü kullanılarak yapılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında memur, sürekli işçi ve sözleşmeli statüde görevli personel ile bu görevlerden emekliye ayrılan personel için düzenlenen Personel Kimlik Kartları; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 06.12.2012 tarih ve 207181 sayılı yazısı ve Aralık 2007 tarihli ve 2603 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Kimlik Kartları Yönergesine göre düzenlenmektedir.

 

Yönerge doğrultusunda Personel Kimlik Kartı almak ve yenilemek isteyen personelin müracaatlarını, Kimlik Kartı Dilekçe Raporu ile birlikte görev yaptıkları ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekmektedir.

 

01.01.2013 tarihinden itibaren, Personel Kimlik Kartlarının üretimi MEBBİS Devlet Kurumları Kimlik Kartı Modülü kullanılarak yapılmaktadır.

 

Bu bağlamda daha önce talep edilen kimlik kartlarının bedeli için, Ziraat Bankası Personel Kimlik Kartları bedeli adına yatırılan ücret kaldırılarak, personel kimlik kartı düzenleme işlemlerinde Devlet Kurumlan Kimlik Kartı Modülü uygulanmaktadır.

 

Personel Kimlik kartı düzenlenmesi öncesinde ilgili personelin resminin MEBBIS sistemine aktarılması ve MEBBIS bilgilerinin güncellenmesi gerekmekte olup akabinde Personel Kimlik Kartı basımı yapılmaktadır.

 

MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülü üzerinden Kimlik Kartı Dilekçe Raporu ilgili personel tarafından alınarak doldurulup imzalanması gerekmektedir.

 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 06.12.2012 tarih ve 207181 sayılı yazısında aşağıdaki açıklamalarda bulunmaktadır.

 

1-Ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması açısından Personel Kimlik Kartlarının üretimi MEBBİS Devlet Kurumları Kimlik Kartı Modülü kullanılarak yapılacaktır,

2-İl Milli Eğitim Müdürlükleri sadece kendi ili dahilinde görev yapan ve/veya emekli personelin (Emekli İl Milli Eğitim Müdürleri hariç) kimlik kartı düzenleme işlemlerini yapacaktır.

3-İlgi yönergenin 5. maddesinde "... emekli olunan en son görev unvanı... ilgililerin fiilen çalışmakta iken, yararlandıkları en yüksek göstergeli görev unvanı da yazılır...." hükmüne amir olduğundan, emekli kimlik kartı düzenlenirken "GÖREVİ" bilgi başlığına emekli aylığı bağlanmasına esas olan en yüksek el göstergeli " GÖREV ÜNVANI " yazılacaktır.

4-Kimlik Kartı düzenlenmesi öncesinde ilgili personelin nüfus bilgilerinin MEBBİS Personel İşlemleri e-Personel (Özlük) Modülü Nüfus Cüzdanı bölümünden. MERNİS veri tabanındaki en son haliyle yenilenmesi ile kan grubu ve eş bilgisinin güncellenmesi. Resim İşlemleri Modülünden ilgililerin resimlerinin, son 6 ay içindi çekilmiş arka fonu mutlaka beyaz renkte, biyometrik vesikalık fotoğrafının tarayıcı aracılığıyla (105*120 piksel boyutunda, dosya büyüklüğü 5 KB geçmeyecek), (.jpg) formatında oluşturulduktan sonra MEBBİS sistemine aktarılması gerekmekte olup, akabinde Kimlik Kartı Modülü üzerinden Personel Kimlik Kartı basımı yapılabilecektir.

5-Diğer taraftan personel kimlik kartının basımı için kimlik kartı baskı makinesi ve sarf malzemelerinin İI Milli Eğitim Müdürlüklerince temin edilmesi gerekmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.